SVF: Krievija jau nonākusi recesijā (69)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: jackhynes, CC BY-NC-SA 2.0

Starptautiskais Valūtas fonds (SVF) trešdien paziņoja, ka Krievija jau nonākusi recesijā un samazināja valsts ekonomikas izaugsmes prognozes, norādot uz Ukrainas krīzes negatīvo ietekmi uz investīcijām.

«Ja mēs definējam recesiju kā negatīvu izaugsmi divus ceturkšņus pēc kārtas, tad Krievija no šī skatu punkta jau piedzīvo recesiju,» ziņu aģentūra «Interfax» citē SVF ekonomista Antonio Spilimbergo teikto.

Spilimbergo norādīja, ka SVF samazinājis Krievijas ekonomikas izaugsmes prognozi 2014.gadam līdz 0,2%, salīdzinot ar iepriekš prognozēto pieaugumu 1,3% apmērā.

Savukārt nākamajā gadā valsts IKP pieaugs par 1%, nevis 2,3%, kā SVF prognozēja iepriekš.

Šādu lēmumu SVF pieņēmis, ņemot vērā «pašreiz sarežģīto situāciju un ievērojamo neskaidrību saistībā ar ģeopolitisko saspīlējumu un sankcijām,» sacīja Spilimbergo. «Tas viss rada negatīvu ietekmi uz investīciju vidi.»

«Mēs prognozējam, ka investīciju kritums, kas tika novērots jau 2013.gadā, šogad turpināsies,» piebilda ekonomists.

SVF arī lēš, ka no Krievijas šogad aizplūdīs kapitāls 100 miljardu dolāru apmērā.

Krievijas ekonomika šā gada pirmajā ceturksnī salīdzinājumā ar iepriekšējiem trīs mēnešiem samazinājās par aptuveni 0,5%. Krievijas Finanšu ministrija šomēnes brīdināja, ka otrajā ceturksnī valsts ekonomika var nonākt recesijā.

Komentāri (69)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu