Tautsaimniecības komisijas priekšsēdētājs neatbalsta «nolikto atslēgu principu» (22)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājs Jānis Ozoliņš (RP) neatbalsta «nolikto atslēgu principa» iestrādāšanu Maksātnespējas likumā.

Ozoliņš šorīt Latvijas Radio skaidroja, ka neatbalsta šo principu, jo bažījas, ka ar šādu regulējumu varētu sabojāt esošo sistēmu un varētu ciest esošie labticīgie kredītņēmēji, kuri savas saistības uzņēmušies saprātīgi.

Politiķis uzskata, ka tā vietā likumā būtu svarīgi sadalīt kredītņēmējus grupās - mazie parādnieki, vienīgā mājokļa pircēji un spekulanti, katram no gadījumiem piedāvājot dažādus termiņus, kādos iespējams iziet maksātnespējas procesu tā, lai mazajiem parādiem tas būtu īsāks, bet lielajiem - vairāki gadi.

Ozoliņš uzsvēra, ka darbs pie Maksātnespējas likuma grozījumiem ir strādāšana ar krīzes sekām, lai kredītu jūgā nonākušiem cilvēkiem radītu iespējas atgriezties ekonomiskajā apritē, neaizejot pelēkajā ekonomikā vai aizbraucot no valsts. Vienlaikus likuma grozījumu izstrādē jāsabalansē visu pušu vēlmes, lai neiekristu pretējā grāvī, piebilda Ozoliņš.

Šodien Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija plāno lemt par darba grupas izveidošanu grozījumu Maksātnespējas likumā sagatavošanai trešajam lasījumam, kam ir iesniegti vairāk nekā 100 jauni priekšlikumi. Ozoliņš cer, ka likuma izmaiņas Saeima pieņems šā gada pavasarī.

Komentāri (22)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu