Tradicionālie mencu aknu salāti (21)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Autora foto

Neliela atkāpe. Mājsaimnieces nešaubīgi zinās,ko darīt ar mencu aknām...Bet daudzi cilvēki to nezina,īpaši gados jauni-trāpījās mencu aknu bundža,bet ko ar to darīt?

Salāti ir ārkārtīgi vienkārši un ļoti ātri pagatavojami(ja,protams,nav iebildumu pret jūras produktiem)...

Un,tos gatavojot,puikas var atstāt labu iespaidu uz savām «lieblings» meitenēm-ja džeks māk uzvārīt ne tikai makaronus-efekts būs rezultatīvs :)

Vajadzīgs.

1. 2 bundžas mencu aknas.

2. Piecas cieti vārītas olas.

3. Viens mazs sīpols.

4. Viens marinēts gurķis.

5. nedaudz majonēzes-ar trešdaļu mazās paciņas pietiks.

Pagatavošana.

1. Mencu aknas gāžam bļodā.

Svarīgi-gadās bundžas,kurās ir daudz eļļas un pa virsu peld pāris aknas-negodīgi ražotāji...tādā gadījumā eļļa ir jānolej (nevajag mums šķidru mencu zostiņu)...Manā gadījumā gadījās tieši tā-tādēļ vienu aknu kārbu bļodā iegāzu ar visu eļļu,otrai eļļu pilnībā nolēju...un piegāzu trešo aknu bundžu (ļoti maz aknu bija)-arī ar nolietu eļļu...

Apzinīgo mencu aknu ražotāju produktiem eļļa nav jānolej-tā ir tieši tik daudz,cik vajadzīga,lai salāti būtu sulīgi.

2. Ar dakšu akniņas saspaidām,piemaļam melnos piparus (sāli nevajag,aknās tas ir pietiekoši).

3. Liekam klāt smalki sagrieztu sīpolu un sakapātas olas.

4. Sagriežam mazos kubiņos marinēto gurķīti-un pie akniņām.

5. Visu samaisām un ,skatoties pēc ēdiena konsistences,pieliekam majonēzi.

Viss. Salātiem min15-30 (ja ilgāk,labāk,stundas robežās-sīpoli sajaucas ar eļļu un majonēzi,paliekot daudz maigāki) ir «jāsaēdās» un var kraut bļodiņās.

Es gatavoju priekš sevis,man ēdiena dekorēšana bija absolūti nevajadzīga,pieliku skatam tik dažus gurķēnus...

Vizuāli smukam ēdiena noformējumam ,bez gurķīša,lieliski derēs gareniski sagrieztas sarkanās paprikas strēmelītes un tomāta šķēlīte...un,lai būtu pa smuko,uzkaisām bišk sasmalcinātus lociņus.

Lai labi!

Komentāri (21)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu