Uz «Zelta bumbu» pretendē Mesi, Ronaldu un Injesta (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Argentīnietis Lionels Mesi, portugālis Krištianu Ronaldu un spānis Andress Injesta šodien nosaukti kā trīs fināla pretendenti uz «Ballon d'Or» trofeju jeb «Zelta bumbu».

Trīs finālistus paziņojusi Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) un laikraksts «France Football». Galvenie pretendenti izvēlēti no iepriekš izziņoto 23 kandidātu vidus.

Spānijas kluba «Barcelona» 25 gadus vecais uzbrucējs Mesi ieguvis prestižo balvu jau trīs gadus pēc kārtas un arī šajā gadā ir galvenais pretendents uz trofeju. «Zelta bumbas» ieguvējs tiek noteikts, saskaitot žurnālistu, spēlētāju un treneru balsis.

Argentīnietis šajā kalendārajā gadā guvis jau 82 vārtus un ir ļoti tuvu, lai labotu slavenā vācieša Gerda Millera 1972. gadā sasniegto 85 gūto vārtu rekordu.

«Real» kluba zvaigzne Ronaldu balvu ieguva 2008. gadā. Šosezon viņš guvis 19 vārtus, bet pērnajā sezonā kopā 60 reizes pārspēja pretinieku komandas vārtsargus.

Tikmēr Injesta vasaras sākumā Spānijas izlases sastāvā kļuva par 2012. gada Eiropas čempionu un tika nosaukts par visa turnīra labāko spēlētāju. Spānijas izlases futbolists augustā ieguva arī Eiropas gada labākā futbolista balvu, apsteidzot tieši Mesi un Ronaldu.

Ja Mesi arī šogad iegūs «Ballon d'Or» apbalvojumu, viņš kļūs par pirmo futbolistu vēsturē, kuram izdevies trofeju iegūt četras reizes.

Kā jau ziņots, Mesi šī gada janvārī kļuva tikai par otro futbolistu vēsturē, kurš «Zelta bumbu» ieguvis trīs gadus pēc kārtas. Iepriekš to paveica pašreizējais Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) prezidents Mišels Platinī, kurš par gada labāko futbolistu tika atzīts 1983., 1984. un 1985. gadā.

FIFA prezidents Zeps Blaters Brazīlijā notikušajā preses konferencē paziņoja, ka gada trenera titulam izvirzīti spānis Visente del Boske, Madrides «Real» galvenais stratēģis Žozē Mourinju un bijušais «Barcelona» galvenais treneris Hoseps Gvardiola.

Sieviešu konkurencē balvai izvirzītas brazīliete Marta, kā arī amerikānietes Ebija Vombaha un Aleksa Morgana.

Šīgada «Zelta bumbas» ieguvēja vārds tiks paziņots nākamā gada janvārī Cīrihē.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu