Vējonis vēršas pie iekšlietu ministra saistībā ar Gapoņenko naidīgo informāciju televīzijā (270)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS) otrdien vērsies pie iekšlietu ministra Riharda Kozlovska ar lūgumu izvērtēt šā gada 20.aprīlī TV3 raidījuma «Nekā personīga» sižetā Nepilsoņu kongresa aktīvista Aleksandra Gapoņenko Norvēģijas sabiedriskajai televīzijai pausto viedokli, kā arī pieņemt atbilstošus mērus, portālu «Apollo» informēja Aizsardzības ministrijā.

«Ir nepieļaujami, ka šādā veidā starptautiski tiek grauts Latvijas valsts un Nacionālo bruņoto spēku tēls, kā arī maldināta sabiedrība par Latvijas valdības mērķiem un uzdevumiem», vēstulē iekšlietu ministram norāda Vējonis.

Aizsardzības ministrs uzsver, ka Gapoņenko izplata tendenciozu un Latvijai naidīgu informāciju, maldinot kā nacionālo, tā arī starptautisko sabiedrību.

«Gapoņenko publiskie paziņojumi rada nepatiesu priekšstatu par Nacionālo bruņoto spēku iesaistīšanu jelkādu protesta akciju vai piketu norisē, kā arī paziņojumi par nepilsoņu šaušanu un protestu apspiešanu ar armijas palīdzību vedina apšaubīt demokrātiskas valsts pamatprincipus», teikts aizsardzības ministra vēstulē.

Jau ziņots, ka Gapoņenko Norvēģijas TV sižetā norādīja: «Pašreizējā valdība ir noskaņota apspiest protestus ar armijas spēku. Viņi to tā arī ir pateikuši! Un viņi iedomājas, ka Krievija noskatīsies, kā tiek apšautas sievietes un bērni, kuri cīnās par savām tiesībām mācīties dzimtajā valodā!»

Komentāri (270)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu