VID pastiprināti uzraudzīs alkohola mazumtirdzniecības ierobežojumu ievērošanu (20)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts ieņēmumu dienests (VID) pastiprināti uzraudzīs alkohola mazumtirdzniecības ierobežojumu ievērošanu, portāls «Apollo» uzzināja VID.

VID atgādina, ka ar šā gada 1.janvāri papildus Alkoholisko dzērienu aprites likuma 6.panta pirmajā daļā jau šobrīd noteiktajām prasībām ir jāievēro vairāki vēl stingrāki nosacījumi un prasības alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecībā.

Tā kā dienesta rīcībā esošā informācija liecina, ka atsevišķi akcīzes preču mazumtirdzniecības veikali neievēro minēto grozījumu prasības, VID plāno pastiprināt uzraudzības un kontroles pasākumus. Atbildība par prasību neievērošanu noteikta Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 169.3 pantā[1].

VID atgādina, ka, sākot no 2014.gada 1.janvāra alkoholiskie dzērieni, izņemot alu, kurā absolūtais spirta daudzums nepārsniedz 5,8 tilpumprocentus, izvietojami nodalītā tirdzniecības zāles pašapkalpošanās zonā vai alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecība organizējama, individuāli apkalpojot katru pircēju. Tāpat likuma grozījumi paredz, ka kopā ar alkoholiskajiem dzērieniem šajā zonā atļauts novietot arī tabakas izstrādājumus un to piederumus, kā arī tādas preces, kas saistītas ar alkoholiskajiem dzērieniem (piemēram, dzērienu taras atvēršanas ierīces, dzērienu lietošanai paredzēti trauki).

Tirdzniecības zāles pašapkalpošanās zonā un pircēju individuālās apkalpošanas vietās, kurās tiek tirgoti alkoholiskie dzērieni, izņemot alu, kurā absolūtais spirta daudzums nepārsniedz 5,8 tilpumprocentus, no šā gada 1.janvāra jānodrošina nepārtraukta videonovērošana, videoieraksta veikšana reālā laika režīmā un tā saglabāšana vismaz septiņas dienas pēc ierakstīšanas. VID vērš uzmanību, ka šī prasība attiecas tikai uz tādām alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecības vietām, kur alkoholiskie dzērieni tiek realizēti promnešanai, bet neattiecas uz tām alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecības vietām, kur alkoholiskie dzērieni tiek realizēti tikai patērēšanai uz vietas.

Tāpat veikalos, kuros alkoholisko dzērienu pircējiem ir pieejama pašapkalpošanās, alkoholiskos dzērienus degustācijai drīkst piedāvāt tikai alkoholisko dzērienu nodalītajā tirdzniecības zāles pašapkalpošanās zonā.

Komentāri (20)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu