Video: Absurds Rīgas ielās - policija patvaļīgi uzliek sodus, izraisot cilvēku sašutumu (768)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Ekrānuzņēmums

Internetā cilvēku sašutuma vilni šodien izraisījis kāds video, kurā redzams, kā Rīgas pašvaldības policijas darbinieki soda autovadītājus, kuri Rīgā, Zemitānu ielā,  it kā nepareizi novietojuši automašīnas.

20 latu naudassods tika katram šoferītim, kas savu auto bija novietojis ar automašīnas aizmuguri pret mājas sienu, kamēr noteikumos esot paredzēts, ka auto pareizi būtu novietot ar priekšpusi pret sienu.

Cilvēki ir sašutusi, ka mūs valstī likumi un noteikumi kārtējo reizi tiek interpretēti mehāniski, nevis pēc būtības.

Video autori norāda - «Varbūt nevajadzēja sodīt par neko, bet pabrīdināt? Var jau būt, ka ap 400 latu sods būs to vērts, lai beidzot mēs visi aizbrauktu prom!», piebilstot «Mēs neesam noziedznieki, bet vēl joprojām rīdzinieki!»

Rīgas pašvaldības policija uz to reaģēja, sociālajā tīklā «Twitter» publicējot sīku noteikumu skaidrojumu: «Zemitānu ielā autostāvvieta aprīkota ar papildus ceļa zīmi Nr.828, kas norāda kādā veidā automašīna novietojama konkrētajā stāvvietā - paralēli vai perpendikulāri ceļa braucamajai daļai, kā arī to, kādā veidā transporta līdzeklis novietojams attiecībā pret ietvi - ar priekšpusi vai aizmuguri, kur atrodas automašīnas izpūtējs».

Policija norādījusi, ka «vietās, kur ir šaurs trotuārs un ēku fasādes atrodas salīdzinoši tuvu stāvvietai, pastiprināti tiekot ņemtas vērā gājēju un ēku iemītnieku intereses, lai, pārvietojoties pa trotuāru vai uzturoties ēkās, nav jāelpo transporta līdzekļu izplūdes gāzes, kā arī, lai pasargātu gājējus un ēkas no kvēpiem».

Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas priekšsēdētājs Dainis Turlais, saņēmis informāciju par notikušo, uzdevis Rīgas pašvaldības policijas priekšniekam Jānis Geduševam veikt dienesta izmeklēšanu par minēto sodu uzlikšanas apstākļiem.

«Tūrisma nodaļas policisti, reaģējot uz izsaukumu par it kā nepareizi novietotajām mašīnām, uzlika vadītājiem sodus, kā iemeslu minot faktu, ka uz attiecīgās ceļa zīmes attēlota automašīna ar purngalu uz ietves. Taču šāda zīmes interpretācija ir patvaļīga – zīmei ir tikai informatīvs raksturs, un satiksmes noteikumi nereglamentē transportlīdzekļa konkrēto stāvokli,» sacīja Turlais.

«Šie sodi tiks atcelti kā nepamatoti, un pašvaldības policijas vadībai uzdots izvērtēt vainīgo policistu atbilstību ieņemamajam amatam.»

Komentāri (768)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu