Vīrietis no Latvijas Lielbritānijā viesstrādniekiem izīrē dzīvošanai nepiemērotus mājokļus (40)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Reuters/Scanpix

Lielbritānijas pilsētas Bostonas atbildīgie dienesti vērsušies pret māju īpašnieku no Latvijas, kas viesstrādniekiem izīrējis dzīvošanai nepiemērotus mājokļus, vēsta «This is Linkolnshire».

Bostonas pašvaldība, ugunsdzēsēji, policija un viesstrādnieku nodarbinātības starpniekuzņēmumu uzraudzības dienests GLA veikuši pārbaudes deviņos īpašumos Bostonas centrā, kas pieder kādam Latvijas pilsonim, kura vārds netiek izpausts.

Pēc britu dienestu ziņām, māju īpašnieks no Latvijas ir cieši saistīts ar kādu viesstrādnieku nodarbinātības starpniekuzņēmumu no Lietuvas.

Diennakti pirms atbildīgo dienestu ierašanās mājokļu īpašniekam paziņots par gaidāmo reidu.

Kaut arī pārbaudes laikā tikai vienā mājoklī atradās iemītnieki, inspektori atklājuši pārliecinošus pierādījumus, ka vienģimeņu dzīvokļos mitinājušies krietni vairāk cilvēku, nekā atļauts.

«Bija acīmredzami, ka mājokļos dzīvo daudzi cilvēki, par ko liecināja gultu skaits, steidzīgi noslēptas gultas un segas, kā arī ar pārtiku pilno ledusskapju skaits,» sacīja Bostonas pašvaldības pārstāvis Pīts Baksters.

«Nevienā no šiem īpašumiem nebija atbilstošu apstākļu daudzu iemītnieku dzīvošanai - nebija evakuācijas izejas, nekādu dūmu detektoru, nekādas horizontālas vai vertikālas ugunsdrošības sienas, nekādu ugunsdzēšamo aparātu,» sacīja amatpersona.

Pārbaudot īpašumus, inspektori šķūņos atraduši paslēptas gultas un matračus, kā arī mājokļos visos skapjos bija mēģināts slēpt iedzīvotāju personīgās lietas.

Vairumam no īpašumiem bija nepiemērotas tualetes, vannas istabas un virtuves. Arī elektroinstalācija visos mājokļos bija vai nu slikta, vai bīstama.

Bostonas padome ar mājokļu īpašnieku mēģinājusi sadarboties vairāk nekā 18 mēnešus.

Pēc pārbaudēm īpašniekam noteikts aizliegums mājokļos iemitināt vairāk par vienu ģimeni, kā arī veikt nepieciešamos drošības uzlabojumus.

Komentāri (40)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu