«Zādzību tūristi» no Austrumeiropas Īrijā zog zīmolu preces (18)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: JonathanCohen, CC BY-NC 2.0

Austrumeiropiešu bandas, kas nodarbojas ar «zādzību tūrismu» Īrijā, mazumtirgotājiem katru dienu rada zaudējumus, kas sasniedz pat 10 000 eiro, zogot dizaineru preces, vēstī portāls «baltic-ireland.ie», atsaucoties uz īru mediju vēstīto.

Portāls vēstī, ka tirgotāji ir ķērušies pie īpaša radio tīkla izveidošanas, ar kura palīdzību var brīdināt visu veikalu apsargus, kad veikalu zagļu brigādes tiek pamanītas konkrētās pilsētu teritorijās.

Aplēses liecina, ka zādzības un ielaušanās veikalos lielākajiem mazumtirgotājiem rada desmit procentu papildu izmaksas gadā un likumsargi sākuši apkarot bandu veiktās zādzības, fokusējot uzmanību uz noziedzniekiem no Rumānijas, Ukrainas, Latvijas un Bulgārijas, vēstī portāls.

Taču zagļu notveršanu sarežģī tas, ka tie darbojas ļoti mērķtiecīgi un ātri, uzturoties pilsētās un mazpilsētās mazāk nekā stundu, un tad dodas prom ar savu guvumu.

Likumsargi ziņo, ka Austrumeiropas grupējumiem ir konkrēts mērķis – augstvērtīgas preces, piemēram, somas un smaržas, kas ir viegli transportējamas un pārdodamas Eiropas tirgos.

Komentāri (18)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu