Zatlers atzīst kļūdu un atvainojas par došanos uz modes šovu Viļņā sēru laikā (204)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Eksprezidents Valdis Zatlers (RP) atzīst, ka ir kļūdījies, dodoties uz Lietuvas modes mākslinieka Joza Statkeviča kolekcijas šovu Viļņā, kad Latvijā bija sēras saistībā ar Zolitūdes traģēdiju. «Cilvēki kļūdās. Apzināti vai neapzināti, bet kļūdās,» aģentūrai LETA sacīja Zatlers, piebilstot, ka pieļautās kļūdas ir jāatzīst.

Politiķis arī atvainojas visiem, kuru jūtas aizskāris ar savu «neapdomīgo rīcību». Viņš vērsies ar vēstuli Reformu partijas (RP) Ētikas komisijā, lai šis gadījums tiktu izvērtēts. Pēc Zatlera domām, «nav jābaidās nodot sevi vērtēšanai». Eksprezidents arī uzsvēra, ka personīgi ļoti pārdzīvo notikušo traģēdiju. Vienlaikus Zatlers skaidri neatbildēja uz jautājumu, vai viņš plāno atlīdzināt ceļa izdevumus un izdevumus apsardzei, kas saskaņā ar likumu pienākas bijušajiem valsts prezidentiem.

Tāpat Zatlers pastāstīja, ka pēc divām nedēļām uz Saeimas Nacionālās drošības komisijas sēdi tiks aicināt tiesībsargājošo iestāžu pārstāvji saistībā ar Zolitūdes traģēdijas izmeklēšanu, lai noskaidrotu, vai visi procesi notiek pietiekami caurredzami un kompetenti. Zatlers ar vēstuli RP Ētikas komisijā vērsās otrdien, un šis jautājums tai ir jāizskata desmit dienu laikā.

Kā ziņots, Zatlers ar kundzi Lilitu svētdienas vakarā apmeklējis sava drauga, pazīstamā Lietuvas modes mākslinieka Joza Statkeviča kolekcijas šovu Viļņā, vēsta portāls «Lrytas.lt».

Komentāri (204)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu