Zināmas dažas detaļas par to, kā Krievija organizēja intervenci Krimā (180)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Krievija uz Krimu nosūtījusi karavīrus, kas armijā bijuši tikai pusgadu, atņēmuši viņiem dokumentus un mobilos telefonus, atsaucoties uz saviem informācijas avotiem, vēsta Ukrainas Militāri politisko pētījumu centra vadītājs Dmitro Timčuks.

«No Krievijas avotiem kļuvušas zināmas dažas detaļas par to, kā Putins organizējis intervenci Krimā. Cita starpā, personālsastāvā ir tie, kas knapi nodienējuši pusgadu, «lielgabalu gaļa»,» savā «Facebook» lapā ierakstījis centra vadītājs.

«Pirms iebrukuma personālsastāvam atņemti dokumenti un mobilie telefoni. Tātad šo karavīru vecākiem pat nav aizdomu, kur atrodas viņu dēli,» norādīja Timčuks.

«Personālsastāvs stingri instruēts - ja viņus Krimā sagūstīs pretinieks, tas tiks uzskatīts par nodevību. Tāpat tiks novērtēts tas, ja viņi gūstā atklās armijas daļu numurus, kurās viņi dien.»

Krievija kopš piektdienas faktiski okupējusi Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Smagi bruņoti Krievijas karavīri, tiesa gan, uniformās bez atšķirības zīmēm, bloķē visus Krimas stratēģiskos objektus, arī Ukrainas armijas daļas.

Vairāki pozīcijas ieņēmušie karavīri sarunās ar Ukrainas medijiem ir atzinuši, ka viņi ir Krievijas Aizsardzības ministrijas pakļautībā.

Ukrainas presē arī publicētas fotogrāfijas, kurās redzamas militāristu bruņuvestu auduma uzšuves ar karavīra vārdu, uzvārdu un dislokācijas vietu Krievijā.

Komentāri (180)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu