Zināms Latvijas sastāvs PČ motokrosā junioriem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

14. augustā Cingoli trasē Itālijā norisināsies 2011.gada Pasaules junioru čempionāts motokrosā, kurā septiņi mūsu spēcīgākie jaunieši savās klasēs cīnīsies ar pasaules top braucējiem, «Apollo» informēja Kaspars Kuļikovs, LaMSF sabiedrisko attiecību speciālists.

Šīs sacensības zināmā mērā uzskatāmas par mazām bērnu «nācijām», kurās cīņa notiks ne tikai par individuāliem rezultātiem, bet arī par valstu ieskaiti. Tā pērnā gadā Latvija no 29 valstīm ierindojās 12. vietā tikai ar divām ieskaitēm, kuras deva Pauls Jonass (85 cc) un Roberts Justs (125 cc). Šogad izmainīts sportistu vecums, pie tam minimālais vecums tiek skaitīts no dzimšanas dienas: 65 cc klasē var startēt jaunieši no 10 līdz 12 gadiem; 85 cc – no 11 līdz 14 gadiem, bet 125 cc klasē – no 13 gadiem līdz 17.

Izlases komandas vadītājs, Kandavas novada domes priekšsēdētājs Rolands Bārenis un komandas menedžeris, kluba «Motosports Racing Team» pārstāvis Fīlips Kempelis skaidro, ka nosacījumi pēc kādiem tiek atlasīti potenciālie dalībnieki Pasaules juniora čempionātam ir pavisam vienkārši – atlasīti tika šī brīža spēcīgākie sportisti pēc komandas vadītāja un komandas menedžera ieskatiem, kā arī tie, kas ir pieteikušies paši. Jāpiebilst, ka šogad savu dalību pasaules līmeņa sacensībām pieteikuši daudz spēcīgu kandidātu, tomēr noteikumi paredz, ka katrā klasē drīkst startēt ne vairāk par pieciem dalībniekiem.

«65cc klasē Latvijas valsti pārstāvēs Rainers Žuks un Kārlis Kalējs, abi sportisti no «Motosports», 85cc klasē uz sacensībām dosies Pauls Jonass (K. Serģa motoklubs), Tomass Šileika («Motosports»), Kristerss Drevinskis («Bieriņi»), Mārcis Freimanis («Suzuki Latvia»). Visbeidzot, 125 jauniešu klasē startēs Kārlis Sabulis (SK «DAKO Ziemeļvidzeme»),» norādīja Fīlips Kempelis. Jāpiebilst, ka visās trīs klasēs katram sportistam ir atļauts startēt tikai ar vienu divtaktu motociklu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu