Zoodārzā meklēs Latvijas «dižogu»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Katrs zina, ka diži audzis ķirbis vienai ģimenei nav pieveicams un, ja ķirbja audzētāja dzimta nav ļoti plaši sazarota un ēdāju krietns pussimts, pat nieka 50 kilogramus smagu «dižogu» labāk nemaz nesākt griezt...

Rīgas Zooloģiskā dārza plašā dzīvnieku saime gada laikā notiesā aptuveni 5 tonnas ķirbju (dienā 25-26 kg.), tad nu sanāk, ka 10 lielākie Latvijas ķirbji, kas piektdien tiks nogādāti zoodārzā svēršanai, mērīšanai, vērtēšanai un balvošanai, kopsummā sastādīs vien krietnu zoodārza viena mēneša šīs barības normu. Te arī pārliecība, ka nav labākas vietas gada lielākās Latvijas «dižogas» noteikšanai, kā Rīgas Zooloģiskais dārzs, jo čempionāta «dalībniekus» (ja to saimnieki neiebildīs), paredzēts nodot zoodārza barības virtuves rīcībā.

Latvijas lielāko ķirbju čempionātā, ko jau trešo reizi rīko veikalu tīkls MAXIMA, šogad desmit lielākos finālistus, galvenā «efektologa» Centa Ūbeles centīgā uzraudzībā un vadībā, svērs un mērīs efektīgākais Latvijas spēkavīrs Raimonds Bergmanis.

Kā nekā, viņa draugi, abi milzīgie Galapagu bruņrupuči, gatavi dienā apēst vismaz puskilogramu ķirbja un tikai labi paēduši rupuči Bergmanim dos iespēju nākošgad atkal uzstādīt jaunus rekordus šo vareno dzīvnieku nešanā, celšanā un svēršanā.

Pērn par Latvijas ķirbju čempionu kļuva 70,9 kilogramus smags Carnikavā izaudzēts ķirbis, kura apkārtmērs bija divi metri un divi centimetri.

MAXIMA apkopotā informācija par šajā sezonā pieteiktajām Latvijas lielākajām ogām ļauj prognozēt, ka šā gada titula īpašnieks varētu būt vēl iespaidīgāks.

Ievērojot tradīciju, paredzēta arī jaunās ķirbju ražas degustācija, kuru šogad uzņēmušās veikt divas zoodārza Japānas makaku ģimenes (pērn – surikatu saime). Ja garšas vērtējums būs pozitīvs, sava daļa, atbilstoši barības normu aprēķiniem, tiks arī Galapagu bruņrupučiem.

Piektdien 31. oktobrī pulksten 13.00 svērs ā gada Latvijas lielāko ķirbi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu