Zviedru futurologs brīdina, ka Latvijas prieki var ātri beigties (421)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Juriis Kaža/LETA

Zviedru ekonomists, futurologs un «interneta kultūras» pētnieks Aleksandrs Bārds, kurš krīzes laikā jau paredzēja, ka Latvijas divu gadu laikā atriezīsies pie ekonomika izaugsmes, tagad norāda, ka sasniegtais var izrādītais vien īslaicīgi panākumi.

Sarunā ar Latvijas Televīziju kolorītais zviedru ekonomists norādīja, ka Latvijas izslavētā «jostu savilkšana» savulaik devusi rezultātu, taču tās nav zāles, kas der visiem.

«Domāju, ka Baltijas valstis izmantoja krīzes pārvarēšanā vienu no risinājumiem, kas, šķiet, darbojas. Taču vēl ir par agru izdarīt secinājumus. Ekonomikā atkal vērojamas grūtības. Baltijas valstīs ir liels bezdarbs un daudz jaunu cilvēku aizbrauc,» – tā eksperts.

Pilnīgi skaidrs, vai Baltijas valstis gājušas pareizo ceļu, būs vien tad, ja izdosies tuvāko 10 gadu laikā šos cilvēkus atgriezt dzimtenē, uzsver Bārds. «Tas, ko paveica Baltijas valstis, ir drosmīgi, taču skaidrs, ka Eiropas valstis to tagad atkārtot nebūs spējīgas,» sacīja viņš.

<em>Video: Futurologa sociālie eksperimenti jaunībā<strong>.</strong></em>

Plašāku interviju ar Bārdu skaties «Panorāmas» sižetā.

Komentāri (421)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu