Krāpšanās vai kļūda? Misēklis ar autostāvvietas apmaksas automātu

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Kāds portāla TVNET lasītājs saskāries ar visai nepatīkamu pieredzi autostāvvietā Rīgas centrā.

«Vēlos informēt par «Rīgas satiksmes» (RS) autostāvvietas apmaksas automātu Maskavas ielā pie Centrāltirgus (zona B) darbību,» savu pieredzes stāstu iesāk portāla TVNET lasītājs Monvīds Pēteris.

«Novietoju automašīnu pie šā automāta (uz tā rakstīts, ka par pirmo stundu maksa ir 2 EUR). Ievadīju vajadzīgos datus un saņēmu čeku, uz kura norādīts: Zona B, summa EUR 2,07, PVN (A=21%) EUR 0,43, kopā EUR 2,50,» stāsta Monvīds Pēteris.

«Kā redzat, nevis 2 EUR, kā rakstīts uz automāta, bet gan 2,50. Pie tam uz čeka uzdrukāts nevis ievadītais (par to galvoju, jo uzmanīgi pārbaudīju) manas mašīnas reģistrācijas numurs FH 8950, bet gan kaut kāds mistiskais FN 895P.»

Ar to vēl pārsteigumi neesot beigušies. Nākamajā dienā vīrietis nolēmis pārbaudīt savas kredītkartes konta atlikumu un konstatējis, ka no konta noņemti nevis 2,50 EUR, kā uzrādīts čekā, bet gan 3,50 EUR.

«Piezvanīju uz čekā norādīto SIA «Rīgas satiksme» informatīvo tālruni 8585, kur man darbinieks atbildēja, ka par vakardienas notikumiem viņš neatbild un notikušo nevar komentēt,» norāda Monvīds Pēteris.

«Lūk, tā darbojas šis kases automāts. Iespējams, ka līdzīgi krāpjas arī pārējie «Rīgas satiksmes» uzstādītie automāti?»

«Rīgas satiksmē» portālam TVNET norādīja, ka šajā gadījumā klientam esot jānosūta uz info@rigassatiksme.lv iesniegums ar situācijas aprakstu un klāt jāpievieno bankas konta izdruka, kur redzama konkrēto finanšu līdzekļu rezervācija, vai jānorāda konta pēdējie četri cipari.

Kā skaidroja RS, šādai situācijai nevajadzētu izveidoties, ka automāts noņem vairāk naudas nekā paredzēts. «Iespējams, ka tā ir tehniska kļūda,» sacīja RS Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Baiba Bartaševiča-Feldmane.

Esi pamanījis kaut ko neparastu? Varbūt pavisam ikdienišķu, bet kam būtu jāpievērš uzmanība?

Aicinām iedzīvotājus iesūtīt savus stāstus, situācijas un notikumus dzīves sadaļā «Tava balss» par dažādām piedzīvotām vai novērotām nejēdzībām, neizdarībām un izdarībām. Kopīgi aktualizēsim sabiedrībai svarīgus un arī ikdienišķus tematus, kas skar mūs visus!

Redakcija izskatīs visus iesūtītos materiālus un nepieciešamības gadījumā sazināsies ar raksta autoru vai iesaistīsies situācijas risināšanā. Ziņu iesūtītāji aicināti īsi un konkrēti aprakstīt situāciju, kā arī pievienot fotogrāfijas vai videomateriālus.

Sūti savu stāstu uz tavabalss@co.tvnet.lv.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu