Nezināmais par Ķemeru Nacionālo parku šodien taps zināms

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Dabas aizsardzības pārvalde šodien ikvienu dabas un kultūrvēstures interesentu aicina uz Ķemeru Nacionālā parka vērienīgāko pasākumu – Ceļotāju dienu. Tā kā vēl arvien daudziem ceļotājiem nacionālais parks saistās galvenokārt ar slaveno Lielo Ķemeru tīreli, šajā pasākumā vairāk nekā 20 izzinošos pārgājienos, ekskursijās, velobraucienos un radošās aktivitātēs būs iespēja iepazīt dabas teritorijas un apskates objektus, kas līdz šim varbūt bija mazāk zināmi.

Šogad pasākuma devīze būs «Rīts pie jūras, pusdienlaiks kūrortā, vakars laukos pie pasaciņas», aicinot apmeklētājus paciemoties gan jūras piekrastē, gan vēsturiskajā Ķemeru kūrortā, bet noslēgumā tālākajā nacionālā parka daļā - Dunduru pļavās un to apkārtnē.

Lielais Ķemeru tīrelis ir viens no lielākajiem sūnu purviem Latvijas piekrastē, kura platība ir 5000 hektāru un kura vecums ir ap 8000 gadu. Tam raksturīgs iegarenu ezeriņu jeb akaču labirints. Takas kopējais garums ir 3,4 kilometri, taču ikviens var doties tikai mazajā aplī, kura garums ir 1,4 kilometri.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu