Gatavojies cept savu ideālo kūku? Bez šiem 5 padomiem neiztikt!

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Katrai saimniecei vai gatavošanas entuziastam ir kāds veids vai knifiņš, kas viņa ēdienu padara īpašu. Bet nenoliedzami, ja vieniem labāk padodas gaļas grilēšana un salātu mērču īsto proporciju noteikšana, tad kādam citam tuvākas ir kūkas, cepumi un to cepšana. Ja arī tavos plānos ietilpst uzcept kādu gardu kūku vai vienkārši pankūkas, bet lieks padoms nenāktu par ļaunu, tad šī priekšā pačukstēšana būs priekš tevis, ziņo mygrandmasbestrecipes.com.

 
Foto: Depositphotos.com

Tumšas cepampannas – jā vai nē?

Centies neizmantot tumšas cepamās pannas. Tumšā krāsa un materiāls pastiprina cepšanos pannas malās un apakšā atšķirībā no vidusdaļas, kā arī padara šīs vietas tumšākas. Tumšās pannas var būt par iemeslu tam, ka gadās izcept maizi un kūkas ar pārceptām malām un apakšu, bet neizceptu vidusdaļu, kā arī šīs pannas var būt par iemeslu cepumiem ar pārāk tumšām, pārlieku izceptām apakšām.

 
Foto: Depositphotos.com

Miltus sijāt vai nesijāt?

Ja gatavo pēc receptes, kur paredzēti milti, soda vai cepamais pulveris, tad noteikti tos izsijā. Bez sijāšanas var gadīties, ka mīklā paliek kunkuļi, un, ja tie būs no sodas vai cepamā pulvera, tad uzkožot diez cik patīkami nebūs. Ja tev mājās nav sieta sijāšanai, tad izmanto iespējamo smalkāko caurduri šķidruma notecināšanai. Lai izsijātu caur to miltus, izmanto kratīšanu un maisīšanu ar karoti.

 
Foto: Depositphotos.com

Kam ticēt – receptei vai degunam?

Cepot kūkas, receptē norādīto cepšanas laiku izmanto tikai kā vadlīniju, nevis noteikumu, no kura nedrīkst atkāpties. Pievērs uzmanību brīdim, kad telpa piepildās ar cepumu, kūkas vai maizes smaržu, jo tas parasti liecina par gatavību. Izmanto koka irbulīšus, lai pārliecinātos, ka kūkas un kēksiņi patiešām ir gatavi. Iedur tuvāk vidusdaļai dažās vietās; ja izvelkot irbulīši ir tīri (tik vien kā dažas drupačas), tad ir gatavs.

 
Foto: Depositphotos.com

Olas istabas temperatūrā vai no ledusskapja?

Olas, kas ir istabas temperatūrā, daudz labāk mīklā savienojas ar citiem produktiem. Rezultātā ir vienmērīgāka tekstūra un kūka vai pat bezē ir daudz gaisīgāki. Olas no ledusskapja izņem laicīgi (arī sviestu, ja nepieciešams), lai tās būtu istabas temperatūrā, kad gatavosi mīklu. Aukstas olas var arī sasildīt, mērcējot tās traukā ar siltu krāna ūdeni apmēram 10 – 15 minūtes.

 
Foto: Depositphotos.com

Mīklu maisīt ilgi vai labāk ne?

Ja gatavo pankūku mīklu vai jebkuru citu mīklu ar cepamo pulveri un daudz piena, kur sausās sastāvdaļas ir jāiemaisa mitrajās, pārstāj maisīt, līdzko visi milti ir pievienoti, atstājot mīklā kunkuļus. Ir jābūt stipriem nerviem, lai atstātu šādu mīklu, bet par ilgu maisīta mīkla rezultēsies cietās, sīkstās un plakanās pankūkās tā vietā, lai tās būtu vieglas un gaisīgas. Tas ir miltos atrodamā glutēna dēļ – maisot tas «atraisa» glutēnu, bet, samaisot par daudz, tas savienojas ciešāk, šādi slāpējot gaisa molekulas un pankūkām neļaujot kļūt gaisīgām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu