Gada īsākajās dienās aicina iesaistīties putnu novērošanas sacensībās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Gada īsākajās dienās iedzīvotāji ir aicināti piedalīties putnu novērošanas sacensībās, zināja Latvijas Dabas fondā. Sacensības sākas šodien un ilgs līdz 22.decembrim, laikā, kad dienas garums ir vien sešas stundas un 43 minūtes.

Sacensību mērķis ir aicināt sabiedrību uz āra aktivitātēm, izjust gadalaiku maiņu un apliecināt, ka ziemeļu platuma grādos nav nepiemērotu apstākļu putnu vērošanai brīvā dabā. Putnu vērošanā var iesaistīties gan visas dienas garumā, gan arī veltīt šai nodarbei kādu īsāku brīdi no dienas - pa ceļam uz darbu vai mājas apkārtnē. Ja sanāk vērot divas vai visas trīs dienas - par rezultātu tiks skaitīts labākās dienas sniegums.

Putnu vērošanas sacensībās var iesaistīties gan individuāli, gan arī veidojot līdz četriem cilvēkiem lielu komandu. Uzvarētāji tiks noteikti vairākās kategorijās - visvairāk noteikto sugu autors, veiksmīgākais fotogrāfs, iekšzemes speciālists, kuram būs izdevies vienas dienas laikā novērot lielāko putnu sugu skaitu ne tuvāk par pieciem kilometriem no jūras. Tāpat tiks apbalvots vērtīgākā novērojuma fiksētājs.

Sacensību rezultāti tiks paziņoti 23.decembra vakarā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu