KNAB ierosina krimināllietu par digitālās televīzijas projektu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krimināllieta ierosināta par dienesta pilnvaru pārsniegšanu un valsts amatpersonu bezdarbību.

Kā ziņots, Ministru prezidents Einars Repše (\"Jaunais laiks\") Latvijas Televīzijas tiešraidē svētdien, 31. augustā norādīja, ka par pagājušā gada rudenī starp \"Digitālo Latvijas radio un televīzijas centru\" (DLRTC) un Lielbritānijas kompāniju \"Kempmayer Media Ltd.\" (KML) noslēgto daudzus miljonus vērto digitālās televīzijas ieviešanas līgumu jau sen vajadzēja ierosināt krimināllietu.

Birojs ir izvērtējis materiālus par digitālās televīzijas ieviešanu, secinot, ka pārbaudes materiālos ir pietiekami fakti, kas liecina par Krimināllikumā paredzētajām nozieguma pazīmēm. Birojs pieņēmis krimināllietu savā lietvedībā un tajā uzsācis izmeklēšanu. Lietas ierosināšana ir saskaņota ar Ģenerālprokuratūru.

KNAB konstatējis, ka valsts amatpersonas izdarījušas tīšas darbības, kas acīmredzami pārsniedz tām piešķirto tiesību un pilnvaru robežas, noslēdzot līgumus un tādējādi radot ar likumu aizsargāto Latvijas tiesību un interešu ievērojamu apdraudējumu.

Savukārt citas valsts amatpersonas pieļāvušas bezdarbību, neveicot nepieciešamās darbības, lai to novērstu.

Lai lietas apstākļi pirmstiesas izmeklēšanas laikā tiktu izmeklēti pilnīgi, vispusīgi un objektīvi, kā arī lai noskaidrotu konkrētā darbības posmā katras iesaistītās amatpersonas rīcības likumību un to, kas vainīgs noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, patlaban izmeklēšanas darbības tiek veiktas vairākos virzienos sadarbībā ar Ģenerālprokuratūru.

Jau ziņots, ka DLRTC tika izveidota 2000. gada sākumā digitālās televīzijas ieviešanai Latvijā. Lai īstenotu šo projektu, DLRTC rīcībā LVRTC nodeva 23% SIA \"Latvijas mobilais telefons\" (LMT) kapitāldaļu, kuru vērtība, pēc ekspertu viedokļa, varētu būt no 150 līdz 200 miljoniem ASV dolāru (ap 86 līdz 114 miljoniem latu).

Pagājušā gada rudenī DLRTC, neinformējot valdību, noslēdza 30 miljonu latu vērtu līgumu ar Lielbritānijas kompāniju \"Kempmayer Media Ltd.\" par digitālās televīzijas ieviešanu. Ministru prezidents šo darījumu nosauca par skandālu.

Lai nepieļautu jaunu saistību rašanos, valdība uzdeva ierobežot DLRTC vadības iespēju pieņemt jelkādus lēmumus, pirms to nav atbalstījusi akcionāru pilnsapulce.

Tāpat valdība uzdeva liegt uzņēmumam pārdot vai kā citādi apgrūtināt tam piederošās LMT kapitāla daļas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu