Trīs SIA «Kempmayer Media Latvia» (KML) valdes locekļi vērsušies tiesā, apstrīdot Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) veikto kratīšanu viņu dzīves vietās norisi.

Tiesā iesniegumu iesnieguši KML valdes priekšsēdētājs Juris Ulmanis, finanšu direktors Jānis Svārpstons un valdes loceklis Jānis Zips. Rīgas apgabaltiesa lietu izskatīs rīt.

Zips stāstīja, ka kratīšanas viņa, Ulmaņa un Svārpstona dzīves vietās un KML birojā notikušas pirms pāris nedēļām. Tās veikuši KNAB darbinieki. Zips un viņa kolēģi uzskata, ka kratīšanas laikā nav ievērotas tiesības uz personas datu aizsardzību.

Zips informēja, ka KNAB darbinieki pārbaudījuši gan viņa bērna skolas somu, gan dzīvesbiedres personīgās mantas. Zipam esot radies priekšstats, ka tiek meklēta viņa saistība ar kādām autoritātēm, iespējams, ekspremjeru Andri Šķēli, kuru Zips sakās redzējis tikai vienu reizi garāmejot.

KNAB darbinieki Zipam esot konfiscējuši pat kādu fotogrāfiju, kurā viņš, saguris pēc Jāņu nakts svinībām, esot bijis redzams ar Latvijas Neatkarīgā televīzijas operatoru Ilmāru Roķi.

Zips esot arī pratināts. KNAB darbinieki iztaujājuši viņu par vispārīgām lietām saistībā ar digitālās televīzijas ieviešanas projektu.

Zips pastāstīja, ka par veiktajām kratīšanām ir informēta Lielbritānijas kompānija «Kempmayer Media Ltd». Tā esot solījusies vērsties Lielbritānijas vēstniecībā par necienīgu izturēšanos pret tās darbiniekiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp