Otrdien Rīgas apgabaltiesa atzina, ka lēmums par kratīšanu SIA «Kempmayer Media Latvia» (KML) valdes locekļa Jāņa Zipa dzīvesvietā ir likumīgs un pamatots.

Rīgas apgabaltiesas lēmums nav pārsūdzams.

Tiesa turpina izskatīt sūdzību, kuru par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) veikto kratīšanu viņa dzīvesvietā iesniedzis KML finanšu direktors Jānis Svārpstons, kā arī KML iesniegumu par KNAB izdarīto kratīšanu uzņēmuma birojā.

Sūdzības par KNAB veikto kratīšanu KML amatpersonas iesniegušas arī prokuratūrā.

Lēmumu par kratīšanas sankcionēšanu šā gada 24. oktobrī pieņēma Vidzemes priekšpilsētas tiesa.

Kratīšanas Zipa, Ulmaņa un Svārpstona dzīvesvietās un KML birojā notikušas pirms pāris nedēļām. Tās veikuši KNAB darbinieki. Zips un viņa kolēģi uzskata, ka kratīšanā nav ievērotas tiesības uz personas datu aizsardzību.

KML pārstāvis informēja, ka KNAB darbinieki pārbaudījuši gan viņa bērna skolas somu, gan dzīvesbiedres mantas. Zipam radies priekšstats, ka tiek meklēta viņa saistība ar kādām autoritātēm, iespējams, ekspremjeru Andri Šķēli, kuru šis valdes loceklis sakās redzējis tikai vienu reizi garāmejot.

KNAB darbinieki Zipam konfiscējuši pat kādu fotogrāfiju, kurā viņš, saguris pēc Jāņu nakts svinībām, redzams ar Latvijas Neatkarīgās televīzijas operatoru Ilmāru Roķi.

Šis valdes loceklis ir arī pratināts. KNAB darbinieki iztaujājuši viņu par vispārīgām lietām saistībā ar digitālās televīzijas ieviešanas projektu.

Zips pastāstīja, ka par veiktajām kratīšanām ir informēta Lielbritānijas kompānija «Kempmayer Media Ltd». Uzņēmums solījies vērsties Lielbritānijas vēstniecībā par necienīgu izturēšanos pret tā darbiniekiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp