«Novell» pabeidz pārņemt «SUSE Linux»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: \"SUSE Linux\"

Kompānija «Novell» ir paziņojusi, ka noslēdzies darījums, kura rezultātā «Novell» pilnībā pārņem vienu no pasaulē lielākajām «Enterprise Linux» tehnoloģiju kompānijām «SUSE Linux».

Šā darījuma dēļ «Novell» ir kļuvusi par lielāko «Linux» risinājumu piegādātāju. Kompānija «Linux» lietotājiem piedāvās uzņēmuma procesu vadības funkcionalitāti, ieskaitot attīstītu biroja programmu komplektu un biznesa procesu vadību. «Novell» tehniskā atbalsta tīkls jaunās sistēmas lietotājiem visā pasaulē garantēs ātru un kvalitatīvu apkalpošanu, ar ko kompānija ir slavena, kopš IT speciālisti iepazina tās vārdu.

«Suse Linux» pārņemšanas darījuma summa ir 210 miljoni ASV dolāru. Darījums vēlreiz apliecina «Novell» atbalstu atvērtā koda programmatūras izstrādes modelim. Šīs lielākās «Linux» platformas iegāde ļaus «Novell» tirgū piedāvāt pilnīgus «Linux» risinājumus, kas papildināti ar «Novell» augstas klases tīkla risinājumiem. Tā būs laba izvēle gan individuālam lietotājam, gan arī kompānijām.

Jāatgādina, ka šā gada augustā «Novell» jau iegādājās kompāniju «Ximian», kas ir viena no galvenajām serveru un biroja programmatūras risinājumu izstrādātājām atvērtā koda platformām. «Novell» jau iepriekš ziņoja, ka ASV korporācija IBM grasās investēt 50 miljonus ASV dolāru tās akcijās pēc tam, kad tiks pabeigts darījums ar «Suse Linux», kas patlaban ir jau noticis fakts. Paziņots arī, ka arī turpmāk tiks nodrošināts pienācīgs «Suse Linux» atbalsts IBM serveriem, kas ar to komplektēti.

Kā paskaidroja «Novell» speciālisti, atvērtā koda programmatūras izstrādātāju kompāniju iegāde tiek veikta mērķtiecīgi. Līdz 2004. gada beigām «Novell» plāno izlaist savas operētājsistēmas un biznesa risinājumu komplekta nākamo versiju. To būs iespējams darbināt, gan izmantojot «Novell», gan arī «Linux» sistēmas kodolu. Jaunajā paketē būs ietverti failu, e-pasta u. c. serveri, pilns biroja programmu («Word», «Excel» un citu programmu alternatīvas) komplekts, darba grupas programmatūra utt. Šī programmu pakete būs lietojama bez maksas, ja sistēmas lietotāju skaits nepārsniegs trīs, kas lieliski nosedz SOHO (mazie un mājas biroji) tirgus segmentu.

Kā uzsver «Novell» speciālisti, viņu mērķis ir piedāvāt savu programmu lietotājiem alternatīvu un tiesības izvēlēties.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu