Aplaupa «Unibankas» filiāli Vecrīgā [papildināts]

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI/Normunds Mežiņš

Aizvadītajā naktī notikusi ielaušanās «Latvijas Unibankas» filiālē Vecrīgā. Pēc bankas speciālistu aplēsēm ir nolaupīti aptuveni 112 tūkstoši latu. 

Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja priekšniece Ieva Zvīdre pastāstīja, ka izsaukums uz Vaļņu ielu 11 saņemts plkst. 1.45. «Kad operatīvā grupa ieradās notikuma vietā, tika konstatēts, ka notikusi ielaušanās,» teica Zvīdre. Viņa arī bilda, ka «teorētiski bankā ielauzties nevarēja, tomēr praktiski tas ir noticis».

«Notikuma vietā nav ielaušanās pēdu — nekas nav salauzts, sašauts vai izsists,» teica viņa, piebilstot, ka arī neviens cilvēks notikuma vietā nav cietis.

«Ir skaidrs, ka notikumā ir vainojami vairāki cilvēki,» viņa uzsvēra. Tāpat Zvīdre skaidroja, ka pašlaik policija strādā notikuma vietā un grasās pārbaudīt bankā strādājošo apsardzes darbinieku rīcību.

Policija ir ierosinājusi krimināllietu par iespējamo ielaušanos.

«Unibankas» sabiedrisko attiecību speciālists Haralds Burkovskis apstiprināja notikušo. Viņš pastāstīja, ka ielaušanās notikusi Rīdzenes filiālē. «Pašlaik bankas darbinieki kopā ar policiju mēģina noskaidrot zaudējumu apmērus, ja tādi ir,» teica Burkovskis. Viņš arī pastāstīja, ka savu neatkarīgu izmeklēšanu veic banku apsargājošās firmas «Falck apsargs» darbinieki.

Burkovskis piebilda, ka «neatkarīgi no tā, vai būs zaudējumi un kādi tie būs, klienti un banka no tā necietīs, jo banka ir apdrošināta un pārapdrošināta.»

Pazuduši videoieraksti ar nakts notikumiem

Pēc šīs nakts pagaidām vēl neskaidrajiem notikumiem «Unibankas» Rīdzenes filiālē pazuduši videomateriāli, kas ļautu gūt informāciju par iespējamo ielaušanos bankā.

Rīgas galvenās policijas pārvaldes policijas pārvaldes priekšnieka pienākumu izpildītājs Ints Ķuzis pastāstīja, ka pēc uzbrukuma no bankas pazudusi daļa videoierakstu, kas ļautu izmeklēšanai noskaidrot nakts notikumu apstākļus.

Ķuzis piebilda, ka policija un bankas darbinieki patlaban mēģina noskaidrot, kas bija patiesie uzbrukuma mērķi.

Policija ierosinājusi Krimināllietu pēc Krimināllikuma 176. panta 4. daļas par laupīšanu, izmantojot šaujamieroci, jo bankas apsardzes darbinieks apgalvojot, ka, iespējams, vienam no uzbrucējiem bijis priekšmets, kas līdzīgs ierocim.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu