Piektdienas rītā Rīgā piekauts apgāda «Vieda» vadītājs Garda

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Boriss Koļesņikovs

Piektdien no rīta Rīgā piekauts skandalozais apgāda «Vieda» vadītājs Aivars Garda, kam uzbrukuši divi maskās tērpti vīrieši. Pēc uzbrukuma aizdedzināta arī Gardam piederošā automašīna.

Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja vadītāja Ieva Zvīdre informēja, ka piektdien ap pulksten 10 policija pa telefonu informēta, ka Lubānas ielā 8 divi pagaidām nenoskaidroti vīrieši maskās izrāvuši Gardu no automašīnas, iesituši viņam pa galvu un pēc tam aizdedzinājuši viņa auto «Mercedes-Benz».

Notikuma vietā aģentūra LETA novēroja, ka automašīnai ir izdedzis salons un motora nodalījums. Auto aizdedzināts, izmantojot kādu degmaisījumu vai benzīnu, kas bija ieliets piecu litru plastmasas kannā.

Uz auto sānu priekšējā loga pasažiera pusē ir uzzīmēts sirpis un āmurs. Notikuma vietā strādā Valsts un Drošības policijas darbinieki, ugunsdzēsēji.

Latvijas Nacionālās frontes aktīviste Liene Apine sacīja, ka uzbrukumu Gardam redzējuši «Viedas» darbinieki, kas par to ziņojuši tiesībsargiem. Notiekošo pamanījusi Gardas māsa Maija Predele, kas pa logu ieraudzījusi pie automašīnas noliekušos brāli. Kad ielūkojusies vērīgāk, sapratusi, ka kaut kas nav kārtībā. Pēc tam viņa redzējusi, ka Lubānas ielas 1./3. nama virzienā aizskrien divi tumšās drēbēs un maskās tērpti vīrieši.

Esot radies priekšstats, ka uzbrukums ir organizēts. Apine to saistīja ar Gardas darbību nacionālās politikas jautājumos. Arī iepriekš gan Garda, gan Latvijas Nacionālā fronte saņēmusi draudu zvanus un elektronisko pastu, kur tika solīts pat nogalināt Gardu.

Apine pastāstīja, ka Garda pēc uzbrukuma bijis bezsamaņā, jo saņēmis sitienu pa galvu ar smagu priekšmetu. Apgāda vadītājs patlaban atrodas Rīgas 1. slimnīcas Traumatoloģijas nodaļā, kur viņš vēl tiek izmeklēts. Kā paskaidroja nodaļas darbinieki, gūtās traumas Gardas dzīvībai nav bīstamas, tomēr uz laiku viņš tiks paturēts slimnīcā.

Policija izvirza divas versijas

Saistībā ar uzbrukumu ierosināta krimināllieta par huligānismu personu grupā, kas saistīts ar miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam vai ar mantas bojāšanu un iznīcināšanu. Krimināllikums par šo noziegumu paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz septiņiem gadiem un policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Lietu sākumā ierosinājusi Rīgas Galvenās policijas pārvaldes (RGPP) 22. nodaļa, bet šobrīd tās izmeklēšana nodota RGPP kriminālpolicijas 1. birojam, pavēstīja Zvīdre.

Viņa apliecināja, ka izmeklētāji saistībā ar notikušo izvirzījuši divas versijas, pieļaujot, ka noziegums kvalificējams vai nu kā tīrais huligānisms, vai arī uzbrukums saistīts ar Gardas darbību. Otrās versijas pārbaudē RGPP izmeklēšanā palīdz arī Drošības policija.

Lai iepazītos ar lietas materiāliem, pusdienlaikā RGPP ieradies iekšlietu ministrs Ēriks Jēkabsons, aģentūru BNS informēja ministra preses sekretārs Krists Leiškalns. Jēkabsons paudis cerību, ka policijai jau vistuvākajā laikā izdosies atklāt šo noziegumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu