Foto: AFI/Gatis Dieziņš

Aģentūras LETA aptaujātie Saeimas frakciju un komisiju vadītāji pretrunīgi vērtē Saeimas priekšsēdētājas, Zaļo un zemnieku savienības līderes Ingrīdas Ūdres nominēšanu Eiropas Komisijas (EK) nodokļu un muitas politikas komisāra amatam.

Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Aleksandrs Kiršteins (TP) uzskata, kas šāda amata uzticēšana ir panākums Latvijai. Politiķis ir pārliecināts, ka Ūdre spēs tikt galā ar jaunajiem pienākumiem: «Viņa kā bijusī auditore orientējas nodokļu jautājumos, un iegūtais portfelis ir vērtējams ļoti atzinīgi.»

Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs Oskars Kastēns (LPP) uzskata, ka iegūtais postenis ir labs, lai arī nav tik spēcīgs kā enerģētikas komisāra amats, uz kuru iepriekš tika cerēts. «Ūdrei būs jārīkojas ļoti gudri, lai nenokļūtu konfliktā starp lielajām valstīm, kur ir lieli nodokļi, un mazajām, kur ir mazāki. Lielās valstis prasa nodokļu harmonizēšanu. Nodokļu sfēra ir grūta,» uzskata Kastēns.

Savukārt partijas «Jaunais laiks» frakcijas vadītāja vietnieks Artis Kampars uzskata, ka Latvija, «pazīstot Ūdri, ne uz ko labāku nav varējusi cerēt».

«Barozu ir labi informēts par Ūdres darbību un saistību ar ekonomiskajiem grupējumiem, kas nav palicis bez ievērības,» sacīja Kampars. Viņš uzskata, ka Latvijai daudz svarīgāk būtu bijis saņemt enerģētikas komisāra amatu, taču Ūdre uz to neesot varējusi cerēt.

Tautas saskaņas partijas frakcijas vadītāja vietnieks Andrejs Klementjevs pauda gandarījumu par Ūdres nominēšanu nodokļu komisāra amatam. Ja no Latvijas būtu izvirzīts cits komisāra amata kandidāts, mūsu valsts nevarētu cerēt uz līdzīgiem panākumiem, uzskata Klementjevs.

«Mēs esam dabūjuši tik nopietnu un svarīgu amatu, par kuru varam pateikties vienīgi Ūdres sakariem un Emša godprātīgajai izvēlei,» sacīja Klementjevs.

Kā ziņots, Eiropas komisāra amatam no Latvijas izvirzītā Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre EK būs atbildīga par nodokļu un muitas politiku, šodien paziņoja EK prezidents Žozē Manuels Durau Barozu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp