Izglītības un zinātnes ministrs Juris Radzevičs (LPP) mudina skolēnus neatsaukties uz Krievu skolu aizstāvības štāba aicinājumu no 2. septembra, protestējot pret izglītības reformu, neapmeklēt skolas un pulcēties pilsētas centrā, teica viņa padomnieks Edgars Vaikulis.

Pasākumos, par kuriem neviens neuzņemas atbildību, skolēniem nevajag piedalīties, uzskata ministrs. Bērniem jāiet uz skolu un jāmācās, bet vecāku uzdevums ir atturēt bērnus no dalības nesankcionētos pasākumos, norāda Radzevičs.

Kā ziņots, Krievu skolu aizstāvības štābs iecerējis no 2. septembra rīkot vairāku dienu streiku. Vēl nav precīzi zināms, cik ilgi varētu turpināties šāds streiks.

Rīgas domnieks un štāba aktīvists Aleksandrs Giļmans šodien Rīgas Domes rīkotajā konsultatīvajā apspriedē par izglītības reformas realizāciju norādīja, ka akcijās tiks iesaistīti arī pamatskolas skolēni, sākot no 6. klases. Pēc politiķa teiktā, visticamāk, skolēni tiks aicināti pulcēties Rīgas centrā. Deputāts gan noliedza, ka skolēni uz centru no Rīgas mikrorajoniem tiks vesti speciāli.

Štāba aicinājumu skolēniem piedalīties streikā, neapmeklējot skolu, Rīgas Domes Drošības un kārtības jautājumu komitejas priekšsēdētājs Andrejs Vilks (LSDSP) nosauca par «perversu manipulāciju ar bērniem». Viņš norādīja, ka štābam jāuzņemas atbildība par to, ka tiks administratīvi sodīti vecāki, kuru bērni mācību laikā piedalīsies streikā.

Savukārt Izglītības un zinātnes ministrijas Vispārējās izglītības departamenta direktors Guntis Vasiļevskis atzina, ka, aicinot bērnus uz streiku, štābam būtu godīgi jāatzīst, ka pasākuma laikā tas neuzņemas atbildību par viņiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp