Foto: Inga Kundziņa

Apmēram desmit maskās tērptu krievu skolu aizstāvības štāba jauniešu pie Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) šodien veica «maģisku rituālu nelabā izdzīšanai».

Maskās tērptie jaunieši dejoja maģisku deju un lūdza augstākus spēkus, lai tie atceļ izglītības reformu. Rituāla veicējus atbalstīja daži desmiti gan štāba kreklos, gan savās drēbēs ģērbušies jaunieši.

Rituāla norisi uzraudzīja divi politisko organizāciju apvienības «Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā» biedri — Saeimas deputāts Vladimirs Buzajevs, kuram rokās bija sēru vainags, un Rīgas Domes deputāts Genādijs Kotovs.

Jaunieši skandēja: «Nē — reformai» un «Krievu skolām būt!».

Jaunieši mēģināja pienākt tuvāk IZM ēkai, taču to apsargāja vairāki policijas darbinieki.

Veikuši savus «maģiskos rituālus», jaunieši deputātu un policijas pavadībā pa Vaļņu un Kaļķu ielu aizgāja uz Doma laukumu.

Doma laukumā protestētāji simboliski novietoja sēru vainagu. Kā paskaidroja Kotovs, tas ir Krievijas grupai «Mumij Troļļ», kas «zaudējusi godu skolēnu acīs», piedaloties IZM koncertā un par to saņemot gandrīz 40 000 latu.

Arī Doma laukumā jaunieši veica savas rituālās darbības, skandēja «Nē — reformai» un skaļi uzvedās. Pēc tam sēru vainags tika paņemts līdzi gājienā uz krastmalu.

Jauniešu baru un deputātus pavada policijas darbinieki. Interesi par jauniešu izdarībām izrādīja arī atsevišķi ārvalstu tūristi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp