Šodien un rīt, 7. maijā, notiekošo ASV prezidenta Džordža Buša vizīti Latvijā atspoguļos 466 ārvalstu un pašmāju mediju pārstāvji, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretārs Atis Lots.

Pārstāvēti pasaules lielākie plašsaziņas līdzekļi — ziņu aģentūras «Reuters», «Associated Press», AFP, DPA —, akreditējušies arī vairāku mediju pārstāvji no Krievijas.

180 no šiem plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem ir no ASV — no televīzijas kanāla CNN, CBS, «Fox», NBC, no laikraksta «New York Times», «Washington Times» un «Financial Times».

Rīgā ieradīsies arī Baltkrievijas, Japānas, Skandināvijas, Vācijas, Polijas, Čehijas un citu valstu mediju pārstāvji.

Vizītes laikā Amerikas plašsaziņas līdzekļu pārstāvji darbosies paši savā preses centrā, bet pārējie strādās ĀM iekārtotajā preses centrā Kongresu namā.

Preses centrā būs izvietoti 70 datori ar interneta pieslēgumu, tekstu redaktoru un iespēju saglabāt datnes. Tiks sniegta iespēja pieslēgt portatīvos datorus internetam (portatīvajiem datoriem jābūt nodrošinātiem ar PJ 45 kontaktu). Būs iespējama «bezvadu» pieslēgšanās internetam (WLAN), kā arī pieejamas analogās telefona līnijas, lai iezvanītos internetā.

Preses centrs būs apgādāts ar drukātājiem, fotokopētājiem, faksa aparātiem, telefoniem, ISDN līnijām radioierakstu un fotogrāfiju nosūtīšanai. Līniju skaits būs ierobežots, un vietas tiks sadalītas pēc principa «kas pirmais nāk, tas pirmais maļ».

Tiks nodrošinātas arī skaņas ieraksta iespējas radio vajadzībām, translācijas televīzijas ekrānos preses centrā. Būs arī kafija un nelielas uzkodas.

Preses centrs darbosies šodien no plkst. 10 līdz 1, bet rīt, 7. maijā, — no plkst. 7 līdz 24.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp