Jau šovakar Eirovīzijas dziesmu konkursa pirmais pusfināls

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lietuvu Eirovīzijas dziesmu konkursā šogad pārstāvēs dziedātājs Silvester Belt (lietuviešu: Silvestras Belte) ar "Luktelk".
Lietuvu Eirovīzijas dziesmu konkursā šogad pārstāvēs dziedātājs Silvester Belt (lietuviešu: Silvestras Belte) ar "Luktelk". Foto: SIPA/Scanpix

Jau šovakar, 7. maijā, norisināsies pirmais Eirovīzijas dziesmu konkursa pusfināls, kurā par vietu finālā sacentīsies 15 valstis, tostarp kaimiņvalsts Lietuva.

Pirmajā pusfinālā par iekļūšanu finālā cīnīsies 15 valstis – Austrālija, Azerbaidžāna, Horvātija, Kipra, Islande, Somija, Īrija, Lietuva, Luksemburga, Moldova, Polija, Portugāle, Serbija, Slovēnija un Ukraina.

Šajā pusfinālā varēs balsot arī "lielā piecinieka" valstis Vācija un Apvienotā Karaliste, kā arī pērnā gada uzvarētājvalsts Zviedrija.

Dalībnieku uzstāšanās kārtība:

1. Kipra

2. Serbija

3. Lietuva

4. Īrija

Apvienotā Karaliste

5. Ukrainas

6. Polija

7. Horvātija

8. Islande

Vācija

9. Slovēnija

10.Somija

11. Moldova

Zviedrija

12. Azerbaidžāna

13. Austrālija

14. Portugāle

15. Luksemburga

Atgādinām, ka Latvijas pārstāvis Dons ar dziesmu "Hollow" uzstāsies otrajā pusfinālā 9. maijā. Ar viņu kopā sacentīsies Albānija, Armēnija, Austrija, Beļģija, Čehija, Dānija, Grieķija, Gruzija, Igaunija, Izraēla, Malta, Nīderlande, Norvēģija, Sanmarīno un Šveice.

Lielajā finālā, kas norisināsies 11. maijā, iekļūs 10 dziesmas.

Kas šogad varētu uzvarēt Eirovīzijā? Prognozes iepriekš izteica bukmeikeri: "Jāteic, ka šajā gadā nav izteikta viena favorīte, kā tas ir bijis novērojams iepriekšējos gados. Eirovīzijas totalizators labākās izredzes uzvarēt atvēl Šveices pārstāvim Nemo, kuram seko Horvātijas dziedātājs "Baby Lasagna" un itāliete Andželina Mango. Tieši Itālija ir galvenā favorīte starp visām "lielā piecinieka" valstīm, kamēr Ziemeļvalstu duelī bukmeikeri kā favorītes atzīmē Zviedriju un Norvēģiju.

Ko bukmeikeri prognozē Donam, lasiet zemāk.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu