Foto: AFI

Rīgas Domes Vides komitejas deputāti šodien no priekšsēdētājas amata atcēla Mariku Žuravļovu («Dzimtene»/LSP), kas komiteju vadīja tikai aptuveni pusotru mēnesi.

Par jauna priekšsēdētāja ievēlēšanu tiks lemts rīt ārkārtas komitejas sēdē.

Par komitejas vadītāja pārvēlēšanu tika balsots pēc domnieka Gundara Bojāra (LSDSP) priekšlikuma.

Par Žuravļovas atcelšanu no amata balsoja Bojārs, Viktors Dergunovs (PCTVL), Dainis Īvāns (LSDSP), Natālija Jolkina (PCTVL), Aleksandrs Kuzmins (PCTVL), Igors Pimenovs (PCTVL) un Juris Zaķis (LSDSP).

Sēdes sākumā deputāti no partijas «Jaunais laiks» (JL) un apvienības «Dzimtene»/LSP balsoja pret šā jautājuma iekļaušanu darba kartībā, bet «tēvzemietis» Dainis Stalts atturējās. Savukārt pirms balsojuma par Žuravļovas atcelšanu JL deputātes Maija Stefane un Laura Bulmane, Stalts un frakcijas «Dzimtene»/LSP deputāts Modris Lujāns pameta komitejas sēdi.

Balsojumā par Žuravļovas atcelšanu piedalījās tikai septiņi domnieki no kreisās opozīcijas. Komitejas priekšsēdētāja šajā balsojumā nepiedalījās, taču sēdi nevarēja pamest, jo viņai tā bija jāvada.

Žuravļova pēc balsojuma iebilda, ka, viņai nepiedaloties balsojumā, nav nodrošināts kvorums, taču pārējie domnieki norādīja, ka komitejas priekšsēdētāja nepameta sēdi, tāpēc balsojuma laikā kvorums — astoņi no 15 deputātiem — bija nodrošināts.

Īvāns žurnālistiem teica, ka komitejas priekšsēdētāja amatam pēc LSDSP frakcijas ieteikuma tiks virzīts viņš. Pēc Īvāna teiktā, priekšsēdētāja pārvēlēšana ierosināta, jo Rīgas Domes koalīcija iepriekš solīja vienu no komitejām atdot opozīcijai, taču tas neesot izdarīts. Turklāt, kā norādīja Īvāns, iepriekšējā sasaukuma Vides komiteja katrā sēdē izskatīja aptuveni 30 jautājumu, taču tagad komiteja skata «piecus vai sešus nenozīmīgus jautājumus».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp