Kad apsēdušas neveiksmes

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Veiksme iet pie tiem cilvēkiem, kas prot to sagaidīt un kuri jau laikus gatavo tai vietu uz palikšanu. Radiet apstākļus veiksmei, pamājot ar roku neveiksminieka statusam. Iekārtojiet ap sevi tādu vidi, kurā jūs kaut pusstundu varat pabūt labdabīgā noskaņojumā.
 
«Kāpēc man visu laiku neveicas? Neko sliktu nedaru. Mācos labi un vasarā strādāju, bet visu laiku neveicas. Citi mani sauc par neveiksmes zaķi. Nesaprotu, kas ar mani notiek? Visu laiku domāju: gan būs labāk, un ka neveiksme ir veiksmes pamats. Bet pat tam jau veltīgi ticēt!»

Īsu, bet tik daudznozīmīgu vēstulīti atsūtījusi Iveta. Lai arī daudzi gados nobrieduši lasītāji tūlīt piebildīs, ka jaunībā jau bieži tā mēdz sacīt, piebildīšu: tā gadās visdažādāko vecumu cilvēkiem. Tāpēc nesmaidīsim kā dzīves rūdīti visziņi, bet mēģināsim papiņķerēt vaļīgāk to neveiksmes mezglu. Varbūt kāds skaidrības stars uzspīdēs ne tikai Ivetai, bet arī vēl kādam, kuram šķiet, ka neveiksmes viņu ir apsēdušas un nekad vairs nelaidīs vaļā…

Un sāksim ar vēstules pirmo teikumu «Man visu laiku neveicas…». Atzīstieties paši sev, vai tiešām nekad neko tamlīdzīgu neesat pat domājuši? Droši vien, esat gan. Bet kad un kādās situācijās? Parasti tādas tēzes maļas smadzenēs brīžos, kad notikusi konkrēta ķibele. Tad pēkšņi aizmirstas viss labais un jaukais, kas pieredzēts, un visi pozitīvie sasniegumi, rezultāti nonivelējas līdz bezizmēra «visu laiku neveicas». Labi, ja visi nepārdomātie vārdi tik tiešām paliktu «kaķim zem astes». Tomēr tie dara savu darbu, tas ir, vārdi jeb skaļi izteiktās domas strādā – realizējas jeb pārtop īstenībā. Padomā desmitreiz, vienreiz, divreiz pasaki un skaties – tā arī notiek. No vienas ligas jau nākamajā esi iekūlies… Lai izbēgtu no tik kļūmīgas situācijas, brīžos, kad paši sev liekaties simtprocentīgi neveiksminieki, pēc pirmajām sūrajām asarām, ievelciet dziļi elpu un pajautājiet sev: vai tiešām man pieder tikai neveiksmes? Kur ir mani apmierinājuma brīži, kur mans gandarījums? Tad, lai pierādījumi būtu acīm redzami, ņemiet papīru un taisiet vienu kārtīgu sarakstu ar visu to, kas jums pieder, par ko jums ir prieks un ar ko jums dzīvē tomēr ir paveicies!

Vai tā nav veiksme, ja tu labi mācies? Vai nav veiksme mūsdienās atrast darbu? Vai nav veiksme, ja tu proti lasīt un rakstīt, lai varētu meklēt atbildes uz sev interesējošiem jautājumiem?

Jāmācās skaidri un gaiši formulēt savas vajadzības. Piedomājiet pie tā, cik būtiski ir zināt un saprast pašiem savas personīgās vēlmes! Ja vēlaties, lai jums maciņā turētos nauda, nepietiek ar vispārinātu frāzi: «Man vajag naudu!» Jūs dabūsiet to, ko karsti vēlaties, piemēram, atradīsiet uz trotuāra divus santīmus. Un vai tā nav nauda?! Tātad, formulējiet konkrēti savu vajadzību: cik daudz naudas jums vajag un kādam nolūkam! Tieši tāpat formulējiet to, ko jūs uzskatāt par veiksmi savā dzīvē. Ja jūs labi mācāties un protat arī nopelnīt, acīmredzot jums pietrūkst kā sirdij vai dvēselei. Formulējiet droši un skaidri savu vajadzību! Sakiet paši sev: man vajag satikt tādu un tādu cilvēku! Kādu? Domājiet! Tikai paturiet prātā: nav vēlams kāpt tajos kalnos, kuru virsotnes nav saskatāmas, īpaši tad, ja jums nav profesionālu alpīnista iemaņu!

Veiksme iet pie tiem cilvēkiem, kas prot to sagaidīt un kuri jau laikus gatavo tai vietu uz palikšanu. Radiet apstākļus veiksmei, pamājot ar roku neveiksminieka statusam. Iekārtojiet ap sevi tādu vidi, kurā jūs kaut pusstundu varat pabūt labdabīgā noskaņojumā. Ja papildināsiet savas dzīvojamās vides interjeru kaut ar kādu jums tīkamu sīkumiņu, domājiet, ka tas jau ir pirmais salmiņš tai ligzdai, kurā vietu atradīs veiksmes putns. Ja rūpējaties par savu izskatu un veselību, arī atcerieties, ka jūsu ķermenis ir mājvieta domām, sapņiem, cerībām, ticībai. Rūpes par savu un savas vides ekoloģiju – priekšnoteikums, lai jūsu vajadzības tiktu apmierinātas.

Sīkākus padomus var saņemt tie, kas konkrētāk apraksta sevi un traucējošo situāciju, procesu, notikumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu