Aksenoks prasa «Dienai» atsaukt nepatiesi atspoguļotu viedokli par «Rīgas siltumu»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien, 24. novembrī, Rīgas Domes priekšsēdētājs Aivars Aksenoks (JL) pieprasa atsaukt šodienas laikraksta «Diena» publikācijā nepatiesi atspoguļoto Rīgas mēra viedokli AS «Rīgas siltums» privatizācijas jautājumā, interneta portālu «Apollo» informēja Rīgas Domes priekšsēdētāja preses sekretāre Laila Spaliņa.

Vēstuli ar šādu lūgumu Aksenoks nosūtīs arī laikraksta «Diena» galvenajai redaktorei Sarmītei Ēlertei.

Aksenoks ar «Dienas» žurnālisti Rūtu Zemdegu, lai runātu par šo jautājumu, nav ne ticies, ne arī paudis viedokli telefonsarunā. Domes priekšsēdētāja atbildi uz jautājumiem sagatavoja viņa preses dienests. Atbildē tika skaidri un nepārprotami norādīts, ka ar Somijas kompāniju «Fortum» Rīgas mēram nav bijusi neviena tikšanās, kā arī nav saņemts nekāds AS «Rīgas siltums» akciju privatizācijas piedāvājums. Tāpat atbildē skaidri pateikts, ka AS «Rīgas siltums» ir labi strādājošs uzņēmums un Aksenoks atbalsta Ekonomikas ministrijas sagatavoto lēmuma projektu neprivatizēt šā uzņēmuma akcijas. Par to šā gada 11. novembrī pieņemts arī atbilstošs Rīgas Domes lēmums, saskaņā ar kuru Dome rīkosies.

Uzņēmumam «Rīgas siltums» jāsaglabājas pašvaldības kontrolē, un jebkādi ar tā turpmāko darbību saistīti lēmumi jāpieņem pārdomāti, saskaņojot visu iesaistīto pušu nostājas.

Laikrakstā «Diena» publicētā informācija pamatota vienīgi uz teorētisku nākotnes pieļāvumu, ka nākotnē varētu tikt izskatīts kāds efektīvāks «Rīgas siltuma» apsaimniekošanas veids nekā privātā kapitāla piesaiste, piemēram, nododot koncesijā. Tas ir teorētiski iespējams nākotnes risinājums, par ko sarunas patlaban nenotiek.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu