Sāk kriminālprocesu par Repšes finanšu darījumiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI/Gatis Dieziņš

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) uzsācis kriminālprocesu par bijušā premjera, tagad aizsardzības ministra Einara Repšes (JL) finanšu darījumiem, šodien žurnālistiem paziņoja Ministru prezidents Aigars Kalvītis (TP).

Kalvītis šodien ticies ar ģenerālprokuroru Jāni Maizīti, kurš apstiprinājis, ka par aizsardzības ministra finansiālajiem darījumiem ir ierosināts kriminālprocess.

Premjers izveidojušos situāciju ir pārrunājis arī ar pašu Repši un aicinājis viņu paust savu un partijas viedokli, kā šādā situācijā rīkoties.

«Jāsaka, ka tas ir ļoti nepatīkams gadījums, tāds Latvijas vēsturē nekad nav bijis un arī tāda precedenta nav bijis. Šobrīd ir jāsaglabā miers, jānoskaidro apstākļi, jānoskaidro JL kā partijas viedoklis un arī pārējo koalīcijas partiju viedoklis par izveidojušos situāciju,» sacīja Kalvītis.

Kalvītis norādīja, ka pats nav iepazīstināts ar krimināllietas materiāliem.

Atbildot uz jautājumu, vai ierosinātais kriminālprocess var Repšem maksāt amatu, Kalvītis norādīja, pašlaik šādu iespēju neapsver un sagaida koalīcijas partneru pozīcijas un vēlas saprast, ko tas nozīmē.

Premjers Repši aicināja sadarboties ar tiesībsargājošajām instancēm un labprātīgi sniegt visu informāciju.

Kā LETA jau ziņoja, Parlamentārās izmeklēšanas komisijas Repšes finansiālās darbības pārbaudei priekšsēdētāja biedrs Jānis Lagzdiņš (TP) premjeram nodevis «nopietnus dokumentus», kas saistīti ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) veiktajām Repšes finansiālās darbības pārbaudēm.

Lagzdiņš uzskata, ka parlamentārās izmeklēšanas komisijas darbības laiks ir jāpagarina līdz 2006.gada 15.maijam, jo komisija ir pieprasījusi, bet vēl nav saņēmusi no vairākām valsts iestādēm tās darbībai nepieciešamo informāciju, lai atbilstoši noteiktajiem mērķiem sagatavotu gala ziņojumu.

Pret parlamentārās komisijas darbības termiņa pagarināšanu iebilst «Jaunā laika» frakcija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu