Tu nedrīksti būt iecietīgs! (8. un 9. mīts)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ideālās attiecībās nedrīkst būt iecietīgs pret partnera trūkumiem un negatīvajām īpašībām. Tā vismaz skan astotais mīts par ideālām attiecībām.

Ieklausīsimies Ineses stāstā: «Kamēr vēl nebijām precējušies, viss bija jauki, bet pēc tam! Ārprāts! Viņš izrādījās pilnīgi traks! Neuzvedās normāli.»

Pirms diskutējam par šo punktu, būtu vēlams kādā vārdnīcā iepazīties ar terminu «norma». Tādēļ arī neiztirzāsim, ko tad īsti tādu ārkārtēju veica Ineses vīrs, svarīgi, ka tas neatbilda jaunās sievietes priekšstatiem par normu. Katrs no mums ir individuāls, neatkārtojams un reizumis ar dīvainām un neparastām rakstura īpašībām, kas, starp citu, otram cilvēkam var šķist pavisam nenormālas.

Ja vien jūsu partnera, jūsuprāt, ārkārtējās rakstura īpašības nav aizvainojošas jums un nenodara ļaunumu, nav destruktīvas partnerim pašam, neļaujiet šim mītam izjaukt jūsu attiecības.

Mīts Nr. 9.

Ir pareizi un nepareizi veidi, kā padarīt attiecības ideālas.

Nav nepareiza veida, kā izrādīt otram cilvēkam atbalstu un pieķeršanos. Pats galvenais — atrast tādus jūsu dzīves pamatelementus, kas apmierinātu jūs abus. Ja māc šaubas par savas rīcības pareizību, uzdodiet šādu kontroljautājumu: vai tas, ko mēs darām kopā ar mīļoto cilvēku, rada tos rezultātus, kurus es vēlos? Šis mīts ir cieši saistīts ar seksuālajām attiecībām. Eksistē tieši tik daudz pareizu kopā būšanas veidu, cik pāru mīt un mituši šajā Dieva pasaulē. Un laiku pa laikam atkal kāds met izaicinājumu — viņa ir vecāka par viņu, viņi ir dažādu ticību vai tautību, viņa ir garāka, viņu ādas krāsa ir dažāda…

Mēs arī runājam dažādās valodās, un attiecības mūs māca ieklausīties vienam otrā. Vai atceraties paši savu attiecību sākumu? Droši vien jums bija ne viens vien pārpratums, kamēr iemācījāties saprast, ko īsti saka otrs cilvēks. Un nav itin nekādu likumu, kas palīdzētu uzbūvēt saprašanās un tuvības tiltu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu