Frančesko Toti nevarēja vai negribēja spēlēt Rīgā?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA-AFI

Slavenais futbolists Frančesko Toti trešdien gatavojās iziet laukumā Itālijas čempionātā kārtējā spēlē, lai gan tika ziņots, ka savainojumu dēļ viņš nevarēs piedalīties vairākos mačos. Šādu ziņu izplatīja Itālijas un Latvijas futbola zvaigžņu labdarības mača organizatori, pamatojot spēles atcelšanu ar Toti traumu.

Šopirmdien Rīgā, Olimpiskajā sporta centrā, vajadzēja notikt Itālijas un Latvijas futbolistu labdarības spēlei, kurā iegūtie līdzekļi tiktu ziedoti UNICEF (ANO Bērnu fondam). Tomēr spēles dienā organizatori izplatīja informāciju, ka šis mačs tiek atcelts uz nenoteiktu laiku, jo Toti esot guvis nopietnu ceļgala traumu un tuvākajā laikā nevarēs iziet laukumā nevienā futbola spēlē.

Šāda ziņa izklausījās pārsteidzoši, jo pasaules ziņu aģentūras, kas pastāvīgi informē par vadošo futbolistu traumām, šoreiz klusēja. Arī Itālijas klubs «Roma», kura kapteinis ir Toti, neko neziņoja par futbolista traumu. Tieši otrādi – Toti uzvārds parādījās to 18 spēlētāju sarakstā, kas gatavojās trešdien vēlu vakarā paredzētajam Itālijas čempionāta mačam pret «Cagliari».

Toti jau vairākus mēnešus mokās ar savainojumiem – nupat Itālijas televīzijas kameru priekšā viņš publiski atrādīja sadauzītās potītes. Futbolists žurnālistiem atklāja: «Man visu laiku sper pa kājām, un regulāri esmu spiests apmeklēt fizioterapeitu. Potīšu problēmu dēļ man nav laika trenēties, jo spēlējam katru trešo dienu. Nākamajā dienā pēc mača man ir fizioterapijas nodarbība, vienīgi 48 stundas pēc spēles es varu aizvadīt vieglu treniņu, bet vēl dienu vēlāk gatavojos nākamajam mačam.»

Rīgā ieplānoto labdarības maču organizēja aģentūras SAINT, un tās pārstāvis Kristaps Kārkliņš, kurš ziņoja par Toti nopietno traumu, «Neatkarīgajai» pastāstīja: «Mums tika atsūtīts ārsta ziņojums par Toti savainojumu. Turklāt mēs saņēmām videoierakstu, kurā Toti izteica nožēlu un atvainojās par to, ka šoreiz viņam neizdevās atbraukt uz Rīgu.»

Aizkulisēs runāja, ka mača atcelšanas patiesais iemesls ir mazā līdzjutēju interese (biļetes maksāja vismaz 20 latu), nevis Toti savainojums, taču Kārkliņš noliedz šādu versiju: «Futbolistu ierašanos Rīgā apmaksā sponsori un sadarbības partneri, bet paši spēlētāji nesaņem nekādus honorārus. Tas ir labdarības pasākums. Spēle būtu notikusi neatkarīgi no pārdoto biļešu skaita – visi ienākumi no biļetēm, lai arī tās būtu tikai desmit, tiktu novirzīti UNICEF.» Kārkliņš izteica cerību, ka ieplānotais mačs tomēr notiks vēlāk. Starp citu, pēcspēles vakariņas restorānā «Pomodoro» netika pārceltas...

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu