Freibergam pirmie punkti, Bobkovs tuvu tiem

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA-AFI

Svētdien ar Flandrijas «Grand prix» sākās pasaules čempionāts motokrosā soloklasēm. Prestižākajā MX1 klasē startēja arī divi Latvijas pārstāvji — Lauris Freibergs un Aigars Bobkovs. Nedaudz labāk veicās Freibergam, kas otrajā braucienā ieņēma 18. vietu, tiekot pie trim ieskaites punktiem.

Solomotokrosa 15 posmu garais pasaules čempionāta maratons sākās Zolderas trasē ar Flandrijas «Grand prix». Šosezon Latviju prestižākajā MX1 klasē pārstāvēs divi sportisti — pastāvīgajam pasaules čempionāta dalībniekam Laurim Freibergam, kas startē vācu komandā «Suzuki-Kurz», pievienojies Aigars Bobkovs.

Bobkovs, kā zināms, pērn ļoti sekmīgi startēja MX3 pasaules čempionātā (4. vieta kopvērtējumā), pārstāvot «Yamaha van Beers» holandiešu vienību, un četras reizes izmēģināja spēkus arī MX1 posmos, vienā no braucieniem pat iegūstot 17. vietu (četri punkti). Aigars neslēpa ieceri pilnībā pāriet uz MX1, tomēr holandiešu komandā viņš pie šādas iespējas nevarēja tikt — prestižākajā klasē «Yamaha van Beers» kārti lika uz beļģi Manuelu Prīmu, bet divus sportistus tā atļauties nevarēja.

«Varēju turpināt braukt MX3 klasē, taču gribu augstāk, tāpēc izvēlējos citu ceļu,» atzīst 24 gadus vecais Bobkovs. Aigaram Nīderlandē, kur viņš dzīvo sezonas laikā, izdevās iekļauties nelielajā jaundibinātajā «GTX Racing MX Team» vienībā, kurā viņš ir vienīgais pasaules līmeņa braucējs. «Tie ir man pazīstami cilvēki, vietējie uzņēmēji, kas man palīdz.» Komanda Bobkovu apgādā ar rezerves daļām un apģērbu, bet viņam pašam jārūpējas par uzturēšanās un pārbraucienu izdevumiem, kā arī pašam jāpērk motocikli.

Aigars šosezon no «Yamaha» pārgājis pie «Honda» un iegādājies četrus braucamos. Viņš cer startēt visos 15 posmos. Ja izdosies iekļūt 16 labāko skaitā, varēs doties uz Japānas un DĀR posmiem, jo ceļošanas izdevumus segs čempionāta rīkotāji, ja nē, nāksies programmu saīsināt par diviem posmiem. «Domāju, ka punktos man jābūt katrā braucienā. Kā minimums,» plānos dalās Aigars.

Pirmajā posmā viņam gan izpildīt minimālo programmu neizdevās. Pirmajā braucienā Aigars uzrādīja 22. rezultātu, pēdējā aplī palaižot garām Lauri Freibergu, bet otrajā samierinājās ar 21. vietu.

Freibergs, kas šosezon otro gadu pārstāv profesionālo «Suzuki-Kurz» vienību, pirmajā braucienā trasē devās pēdējais un augstāk par 21. vietu pakāpties nespēja. Otrajā braucienā Lauris līdz astotajam aplim bija sasniedzis 18. vietu, taču kritiens viņu izsvieda no labāko divdesmitnieka. Tiesa, līdz sacīkstes finišam Laurim 18. pozīciju izdevās atkarot, un viņš tika pie trim pirmajiem ieskaites punktiem šosezon.

Lieliski sacīkstes aizvadīja jaunais igauņu talants Tanels Leoks, kas pirmajā braucienā finišēja trešais, bet otrajā — ceturtais. «Grand prix» kopvērtējumā viņam trešā vieta. Pa uzvarai Zolderā izcīnīja francūzis Sebastjans Tortelli un titulētais beļģis Stefans Evertss, kuri ar 47 punktiem dala pirmo vietu kopvērtējumā. Freibergs ar trim punktiem ieņem 22. vietu.

Otrais posms notiks 16. aprīlī Belpuigas trasē Spānijā.

Vakar Kastelno de Levī trasē Francijā notika Eiropas čempionāta pirmā posma sacensības 125 kubikcentimetru klasē. Spēkus izmēģināja arī mūsu jaunais braucējs Filips Kempelis. Diemžēl viņam neizdevās pārvarēt kvalifikācijas kārtas barjeru. B kvalifikācijas grupā Kempelis 35 dalībnieku konkurencē ierindojās 29. vietā, bet pie starta līnijas no katras grupas tika pa 20 sportistiem. Interesanti, ka finālā, lai gan bez īpašas veiksmes, startēja četri igauņi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu