Starkovs aiziet no «Spartak»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ZZ1

Latvijas futbola speciālists Aleksandrs Starkovs trešdien nolēma atkāpties no Krievijas vicečempionu Maskavas "Spartak" galvenā trenera amata, un kluba vadība viņa atlūgumu ir pieņēmusi. Starkova vietā galvenā trenera pienākumus pagaidām pildīs Vladimirs Fedotovs.

«Direktoru padome ir apmierināta ar Starkova darbu, taču smagā psiholoģiskā situācija, kurā komanda tika ievilkta sezonas sākumā, piespieda treneri komandas interesēs pieņemt grūto lēmumu par aiziešanu,» teikts «Spartak» paziņojumā. «Kluba vadība cer, ka šo lēmumu pareizi sapratīs spēlētāji, līdzjutēji un futbola sabiedrība.»

Situācija Maskavas klubā sarežģījās aprīļa sākumā, kad komandas kapteinis Dmitrijs Aļeiņičevs intervijā laikrakstam «Sport-Express» asi kritizēja Starkovu un viņa darbības stilu.

«Gribu, lai visi zina: Aleksandrs Starkovs ir cilvēks, kurš neatbild par saviem vārdiem un darbiem. Daudzos gadījumos principā viņš «čakarē smadzenes»,» teica Aļeiņičevs. «Esmu izgājis [Oļega] Romanceva skolu, un viņš mācīja, ka pirmkārt jādomā ir laukumā. Savukārt Starkovs visu laiku aicina vairāk skriet, lēkt, intensīvi cīnīties - un ne vārda par domāšanu. Nav brīnums, ka puiši nāk pie manis pēc padoma. Viņi saprot: treneris lādzīgi neko nepaskaidros.»

«Starkovs saka, ka vēlas izveidot Eiropas līmeņa komandu, taču viņš nesaprot, ka viņa kvalifikācija neļauj uz kaut ko tādu cerēt. Man liekas, ka dublieru treneri Sergejs Radionovs un Miroslavs Romaščenko ir kvalificētāki par Starkovu,» piebilst bijušais «AS Roma» un «Porto» futbolists. «Ja tagad veiktu «Spartak» spēlētāju aptauju, tad pārliecinošs vairākums piekristu, ka ar Starkovu komanda neko nopietnu neizcīnīs. Ar viņu «Spartak» nav nākotnes. Starkovs ir strupceļš «Spartak».»

Pēc intervijas «Spartak» atskaitīja Aļeiņičevu no komandas galvenā sastāva, iekļāva dublieru vienībā un ievietoja pārdodamo spēlētāju sarakstā.

Tagad pēc Starkova aiziešanas «Spartak» vadība vēlreiz apliecina, ka Aļeiņičevam piemērotais sods paliks spēkā.

Starkovs ir jau ceturtais speciālists, kurš atstāj «Spartak» galvenā trenera amatu pēdējos trijos gados. 2003.gadā pēc Oļega Romanceva aiziešanas pie «Spartak» komandas vadības stājās Andrejs Černišovs, kurš šajā amatā noturējās nedaudz vairāk par diviem mēnešiem.

Pēc Černišova atlaišanas par «Spartak» galvenā trenera pienākumu izpildītāju uz laiku kļuva Fedotovs, bet vēlāk oficiāli par galveno treneri tika apstiprināts itālis Nevio Skala.

Skala par «Spartak» galveno treneri nostrādāja nepilnu gadu, līdz viņu nomainīja Starkovs.

Par vienas no tradīcijām bagātākās Krievijas komandas «Spartak» galveno treneri Starkovs kļuva 2004.gada rudenī, parakstot līgumu uz diviem gadiem. Pagājušajā sezonā viņa vadībā «Spartak» izcīnīja Krievijas čempionāta sudraba godalgas un ieguva tiesības spēlēt UEFA Čempionu līgā. Tomēr šajā sezonā pēc pirmajās sešās spēlēs iegūtiem septiņiem punktiem Krievijas premjerlīgas kopvērtējumā «Spartak» atrodas tikai desmitajā vietā 16 vienību konkurencē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu