HP atvedis jaunos divkodolu klēpjdatorus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: HP

Pagājušo ceturtdien «Hewlett-Packard» (HP) presei atrādīja jaunos klēpjdatorus, kuros izmantota «Intel® CoreTM Duo» procesoru tehnoloģija.

Pagaidām Rīgā būs nopērkami trīs modeļi «HP Compaq nx9420», «nx6310» un «nc6320». Pārējie tikšot atvesti līdz jūnija beigām.

Almants Ļorents (Almantas Liorentas), HP PSG (projektoru un plaukstdatoru) produktu grupas vadītājs Baltijas valstīs, iepazīstinot ar jaunumiem, norādīja, ka galvenais uzsvars tiek likts uz drošību, tāpēc visi klēpjdatori tiek aprīkoti ar HP biometriskajiem pirkstu nospiedumu sensoriem, kas tiek apvienoti ar citiem drošības līdzekļiem, veidojot vairākslāņu aizsardzību.

Kā pamatu īpašām rūpēm par drošību Almants Ļorents minēja HP datus, kas liecina, ka biznesa vidē svarīgi dati 60% gadījumu nepareizajās rokās nonāk tieši pazudušu klēpjdatoru dēļ. Tikai 25% gadījumu tas esot ielaušanās tīklā rezultāts. Un arī ielaušanās no ārpuses bieži esot iespējama iepriekš iegūtu klēpjdatoru dēļ.

Šogad tiks piedāvāts tikai viens klēpjdators ar «parasto» 4:3 ekrānu, visi pārējie jau būs aprīkoti platekrāna displejiem. Ņemot vērā «Windows Vista» tuvošanos, Ļorents prognozēja, ka nākotnē jau visi HP klēpjdatori tiks aprīkoti ar platekrāna displejiem. Tāpat visi jaunās paaudzes HP klēpjdatori skaitās «Vista ready» (gatavi darbam ar «Vista»).

No interesantiem jaunumiem jāpiemin «Smart AC» adapters, kas saņem no datora informāciju par nepieciešamo jaudu un izvairās no liekas uzkaršanas, piegādājot tikai vajadzīgo strāvas apjomu.

Jauna esot arī HP 3D mobilā datu aizsardzības sistēma (3D axis digital acceleremeter), kas  aizsargā cieto disku. Šī sistēma reaģē uz strauju datora pārvietošanos telpā (lasi — krišanu) un sagatavo cieto disku triecienam, pārtraucot datu lasīšanu. Tāpat sistēmai esot vairāki automātiski jutīguma režīmi. Starp citu, HP esot trešais lielākais patentu īpašnieks pasaulē un katru dienu reģistrē vidēji 11 patentus.

Pasākumā uzstājās arī Radostavs Valčiks (Radostaw Walczyk), «Intel» sabiedrisko attiecību vadītājs Centrālajā un Austrumeiropā, kas skaidroja divkodolu procesoru tehnoloģijas plusus. Kā galveno ieguvumu no jaunās tehnoloģijas viņš minēja iegūto veiktspēju ar mazāku enerģijas patēriņu, kas ļāvis veidot jaunos procesorus vēl plānākus un kompaktākus.

«Intel» eksperimenti ar virstaktētiem (over-clocked) procesoriem pierādījuši, ka, tikai nedaudz palielinoties veiktspējai, patērētā enerģija pieaugusi divas reizes, savukārt zemtaktēšanas procesā, tikai nedaudz upurējot veiktspēju, elektrības patēriņš samazinājies gandrīz uz pusi (skatīt attēlu). Jaunie divkodolu procesori veidoti, balstoties uz šādu principu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu