Sola bloķēt šomēnes paredzēto geju un lesbiešu gājienu Rīgā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Partijas «Nacionālā spēka savienība» (NSS) 4. kongresā sestdien tika izteikti solījumi bloķēt šomēnes paredzēto geju un lesbiešu gājienu Rīgā.

«Esam droši, ka pret to šogad nostāsies vēl vairāk cilvēku. Nevar pieļaut, ka «zilā mafija» ieperinās Rīgā. Tāpēc sadosimies rokās un nelaidīsim «zilo varzu» demonstrēt savas perversijas Rīgas ielās,» radikāli noskaņots bija partijas bijušais priekšsēdētājs Aigars Prūsis.

Jautājums par geju un lesbiešu gājiena atļaušanu šomēnes tiks skatīts Rīgas Domes Sapulču, gājienu un piketu komisijā, aģentūru LETA informēja Rīgas pilsētas izpilddirektora Ērika Škapara (JL) preses sekretārs Uģis Vidauskis. «Pagaidām pilsētas izpilddirektors nevēlas komentēt savu nostāju. Lemšana par gājiena atļaušanu notiks likumā noteiktajā kārtībā. Situācija tiks izvērtēta no drošības viedokļa un citiem aspektiem,» sacīja Vidauskis, «turklāt mēs vēl nemaz nezinām, kur un kā vēlas šo pasākumu rīkot.»

Šovasar 21. un 22. jūlijā jau otro reizi Latvijas vēsturē Rīgā plānots geju, lesbiešu, biseksuāļu un transpersonu pasākums «Latvijas–Rīgas praids 2006», kurā piedalīsies ne tikai Latvijas, bet arī kaimiņvalstu — Zviedrijas, Krievijas, Lietuvas, Somijas un Igaunijas — pārstāvji. Iespējams, ka pasākumā piedalīsies arī uzaicinātie Eiropas Parlamenta pārstāvji. Atbilde pieteikuma iesniedzējiem būs jāsniedz ne agrāk kā desmit dienas un ne vēlāk kā 48 stundas pirms pasākuma.

NSS kongresā sestdien par jauno partijas priekšsēdētāju apstiprināja Viktoru Birzi. Kā aģentūrai LETA pastāstīja Birze, par dalību Saeimas vēlēšanās vēl neesot izlemts, bet liels uzsvars tikšot likts uz pašvaldību vēlēšanām.

NSS ir Liepājā veidota partija, kas sevi uzskata par «Helsinku 86» pēcteci un sola strādāt «vienkāršo liepājnieku interesēs». Partijas pamatā esot Liepājas Latviešu patriotiskās jaunatnes un strādnieku partija, kura iestājoties «par cilvēku cienīgu dzīvi, nešķirojot cilvēkus pēc mantas un amata stāvokļa».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu