Fotoreportāža: Protests pret «Rīgas praidu»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»/B.Aprāne

Pie Rīgas Domes pirmdien aptuveni 50 cilvēki dziedāja baznīcas dziesmas, turēja rokās rožukroni un svētbildi un protestēja pret nedēļas nogalē paredzēto geju, lesbiešu, biseksuāļu un transpersonu gājienu «Rīgas praids 2006».

Kā portālam «Apollo» pastāstīja kāda protestētāja, pasākumā piedalās ticīgi cilvēki - katoļi,  luterāņi un pareizticīgie, kas uzskata, ka homoseksuālisms ir grēks, kura  propaganda grauj ģimenes vērtību.

Praida pretinieku rokās plakāti ar uzrakstiem «Homoseksualitāte ir amorāla», «Diena Latviju ved zilā naktī», «Valdība - nemūc, bet aizstāvi valsti», «Kur sākas mana pakaļa, tur beidzas tavas tiesības», «Pederasts ir skolotājs = pedofils bērnudārza direktors».

Protestētāji dalīja garāmgājējiem skrejlapas, kurās izteikts aicinājums no 17. – 22. jūlijam piedalīties protesta akcijā pret Rīgas Domes vēlmi atļaut homoseksuālistu gājienu, kā arī viena akcijas organizatora Kaspara Dimitera viedoklis par praidiem.

Dimiters žurnālistiem sacīja, ka «Latvijas sabiedrība jau gadsimtiem ilgi bijusi iecietīga pret citādi orientētajiem, tādēļ lai viņi nemuld tik daudz par iecietību, jo viņi paši sabiedrībā provocē agresiju.» Viņš vēlas, lai seksuālās minoritātes «neiedomājas, ka šāda veidā mūs pieradinās, un mums tas šķitīs normāli». Viņaprāt, homoseksualitāte ir nepieņemama, un tā ir līdzīga slimībai, kas nemanāmi inficē sabiedrību. Tādēļ viņš nebūs iecietīgs pret slimību, kas var skart arī viņa bērnus. Viņš uzskata, ka Latvijā nav nevienas organizācijas, kas aizstāv sabiedrības intereses.«Pat Vaira [Vīķe-Freiberga] nostājusies seksuālā mazākuma pusē,» sacīja Dimiters un atzina, ka ir sašutis par to, ka seksuālo minoritāšu gājiena dalībniekus plāno aizstāvēt ar militāriem līdzekļiem.

Sabiedriskās organizācijas «Latvijas Nacionālā fronte» priekšsēdētāja vietniece un laikraksta «DDD» galvenā redaktore Līga Muzikante, kas arī bija ieradusies uz pasākumu pie Rātsnama, uzskata, ka aktivitātei pret homoseksuālisma popularizēšanu vajadzētu būt lielākai, jo lielākā sabiedrības daļa esot pret to. Latvijas Nacionālās frontes līderis Aivars Garda pauda viedokli, ka homoseksuālisms ir noziegums pret cilvēci un slimība, kurā jāārstē.

Seksuālo minoritāšu gājiens plānots 22.jūlijā, to paredzēts sākt no Anglikāņu ielas un Poļu gātes krustojuma, šķērsot 11.novembra krastmalu un turpināt pa 11.novembra krastmalas gājēju zonu līdz kuģīša «Vecrīga» pieturai pie Akmens tilta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu