«Līvi» gatavojas koncertiem operā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI/G.Dieziņš

Viena no leģendārākajām Latvijas rokgrupām – grupa «Līvi» šogad atzīmē savu 30 gadu pastāvēšanas jubileju. Pirms mēneša bijušo un esošo «Līvu» kopkoncerts vērienīgi izskanēja Liepājas koncertestrādē «Pūt, vējiņi!».

Visas vasaras garumā koncerti ieplānoti daudzās Latvijas pilsētās, bet īpaši grupa gatavojas koncertiem, kas notiks Latvijas Nacionālajā Operā 9. un 10.septembrī. Šajos koncertos «Līvi» atkal uzstāsies kopā ar Liepājas simfonisko orķestri un draugiem – vokālo grupu «Yelow Case», Dzintaru Beitānu, Zinti Žvartu, Gunti Veitu u.c. Tie būs «Līvu» lielās jubilejas lielie koncerti, stāsta organizatori. Programmā tiek plānots izpildīt «Līvu» «zelta fonda» dziesmas «Līvu» līdera Ainara Virgas un orķestra diriģenta Jēkaba Ozoliņa aranžējumā.

Kopā ar «Līviem» viņu 30 gadu jubileju svinēs un uz saviem 50 pastāvēšanas gadiem atskatīsies Pasaules brīvo latviešu apvienība, kā arī Latvijas Ārlietu ministrija.

Grupas «Līvi» un Liepājas simfoniskā orķestra kopējā koncertprogramma pirmo reizi izskanēja mūzikas un mākslas festivālā «Bildes 2004», pēc tam «Dzintaru koncertzālē» un Liepājas stadionā «Daugava». Tie visi bija koncerti, kuri saviļņoja - mūziķi uz skatuves un klausītāji zālē kopā radīja sajūtas, kuras diemžēl nav pārstāstāmas un nav aprakstāmas. Katrs no šiem koncertiem bija NOTIKUMS, kurā «uzziedēja» EMOCIJAS, kādas šajā laikā ir iegūstamas reti kur.

Septembrī plānotie jubilejas koncerti būs vēl viena iespēja dzirdēt šo programmu un būt klāt svētkos. Tiem, kas «Līvus» klausījušies studiju gados, tā būs iespēja atcerēties to jauko un trako laiku, kad «Līvi» piedimdināja Rīgas Politehniskā institūta aktu zāli, Latvijas Universitātes aulu, arī citu augstskolu zāles. Kad «Zīlīte» un «Bailes par ziņģi» skanēja katrā kopmītnes istabā un ballītēs Anglikāņos, kafejnīcā «Argo», studentu celtnieku vienību festivālos un citur, kad skanot «Dzimtajai valodai» – iztaisnojās muguras, tika iedegtas šķiltaviņas un daudzi domāja vienu domu un jutās tik ļoti vienoti. Arī tiem, kas «Līvus» pazīst tikai no viņu dziesmu izpildījuma Latvijas radiostacijās un no vecāku nostāstiem – būs interesanti dzirdēt viņus monumentālā un vērienīgā priekšnesumā kopā ar orķestri.

www.bilesuparadize.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu