Abavā konstatēta nelikumīga nēģu zveja

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

26. oktobrī Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) Slīteres nacionālā parka administrācijas darbinieki, veicot īpaši aizsargājamās dabas teritorijas - dabas parka „Abavas senleja” uzraudzību, Abavā konstatēja nelikumīgu nēģu un zivju ieguvi. Netālu no pārkāpuma vietas ar nelikumīgi izmantoto zvejas rīku tika aizturēts arī pārkāpuma veicējs.

Pārbaude Abavas senlejas teritorijā tika veikta, jo kopš 2009. gada jūnija DAP Slīteres nacionālā parka administrācijas pārraudzībā ir arī īpaši aizsargājamās dabas teritorijas bijušajos Talsu, Ventspils un Kuldīgas rajonos.

DAP Slīteres nacionālā parka administrācijas darbinieki izsaka pateicību aktīvajiem sabiedrības locekļiem, ar kuru palīdzību šī nelikumība tika novērsta, jo tieši no vietējiem iedzīvotājiem tika saņemts ziņojums par nēģu un zivju iespējamo nelikumīgo ieguvi Abavā.

Vides inspektori arī turpmāk veiks reidus Latvijas īpaši aizsargājamās dabas teritorijās, lai aizsargātu Latvijas zivju resursus. Tomēr, lai šī uzraudzība un kontrole tiktu veikta efektīvāk, lūgums vietējiem iedzīvotājiem arī turpmāk ziņot par aizdomīgiem gadījumiem un iespējamo maluzvejniecību vides inspektoriem. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu