Sprintā uzvar Obikvelu — 9,99 sekundes!

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA-AFI

Par Eiropas čempionu 100 metru sprintā vīriešiem kļuva Fransiss Obikvelu no Portugāles. Finālā Obikvelu distanci veica 9,99 sekundēs, sasniedzot Eiropas čempionātu rekordu.

Otrais finiša līniju šķērsoja Krievijas sprinteris Andrejs Jepišins, kas distanci veica 10,10 sekundēs un sasniedza jaunu savas valsts rekordu.

Bronzas godalgu ar rezultātu 10,14 sekundes izcīnīja slovāks Matičs Osovnikars, kas arī sasniedza jaunu valsts rekordu.

Par Eiropas čempionu tāllēkšanā vīriešiem kļuva Endrū Hovs no Itālijas. Labākajā mēģinājumā Hovs aizlēca līdz 8,20 metru tālai atzīmei.

Sudraba godalgu ar rezultātu 8,13 metri izcīnīja Gregs Ruterfords no Lielbritānijas, bet bronza ar vienu centimetru tuvāku lēcienu tika Oleksijam Lukaševičam no Ukrainas.

10 000 metru distancē uzvarēja vācu skrējējs Jans Fitšens. Distanci jaunais Eiropas čempions veica 28 minūtēs un 10,94 sekundēs, sasniedzot personīgo rekordu.

Sudrabs tika spānim Hosē Manuelam Martinesam, kas distanci veica 28 minūtēs un 12,06 sekundēs, bet bronzu ar laiku 28 minūtes un 13,73 sekundes ieguva viņa tautietis Huans Karloss de la Ossa.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu