Radēviča nestartēja paceles cīpslas sāpju dēļ

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ZZ1

Piektdien Eiropas meistarsacīkstēs vieglatlētikā bija jāstartē arī tāllēcējai Inetai Radēvičai. Tomēr pēdējā brīdī pirms starta viņas vārds no starta protokola pazuda. Iemesls izrādās sekojošs: Radēvičai iesildoties sāka sāpēt paceles cīpsla. Tā pati vaina, kas radās pirms divarpus nedēļām.

Radēvičas savainojumu laikrakstam «Diena» komentēja viņas trenere Ludmila Olijare: «Var teikt, ka kopīgi nolēmām, ka nav vērts riskēt. Pirms divarpus nedēļām treniņā Inetai sāka sāpēt paceles cīpsla, īpaši, kad skrēja ātri. Treniņos samazinājām slodzes un veicām viņai speciālu izmeklēšanu ar datoru. Nolēmām — ja būs kāda nopietnāka vaina, uz Eiropas čempionātu Ineta nebrauks. Taču tas uzrādīja, ka ne muskuļi, ne saites nav cietuši. Pirmdien kontroltreniņā ar īso ieskrējienu Ineta aizlēca 6,37 metrus. Kā pati teica, pirms Atēnu spēlēm esot aizlēkusi 6,20 un pēc tam sacensībās viņai bijuši 6,53 metri. Vēl ceturtdien treniņā Radēviča ne par ko nesūdzējās. Taču pirms sacensībām kāja atkal sāka sāpēt. Varbūt zināma psiholoģiska trauma Inetai bija arī anglietes Džonsones gūtā trauma iesildoties — viņa izmežģīja ceļgalu. Žēl, ka tā viss beidzās…»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu