Par Rolšteina darbībām sākts kriminālprocess

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI/Normunds Mežiņš

Vakar sākts kriminālprocess par SIA «PR Laboratorija» un tās rīkotājdirektora Kaspara Rolšteina iespējamām nelikumīgām darbībām, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja Preses nodaļas vecākā inspektore Sintija Kājiņa.

Kriminālprocess Ekonomikas policijā (EP), pamatojoties uz Krimināllikuma 24. nodaļas «Noziedzīgi nodarījumi valsts institūciju dienestā» pantu grupu, sākts pēc Saeimas Pretkorupcijas komisijas vadītājas Lindas Mūrnieces (JL) 8. augustā nosūtītā iesnieguma saņemšanas.

Jau ziņots, ka Mūrniece nosūtījusi iesniegumu EP ar lūgumu ierosināt kriminālprocesu par SIA «PR Laboratorija» un tās rīkotājdirektora Kaspara Rolšteina iespējamām nelikumīgām darbībām. Mūrniece iesniegumā lūdza pārbaudīt, vai «PR Laboratorija» likumīgi ieguvusi tiesības organizēt sabiedrisko attiecību kampaņu Rīgas Austrumu slimnīcai, un to, vai Kaspara Rolšteina saistība ar Tautas partijas (TP) amatpersonām nav veicinājusi līguma noslēgšanu tieši ar šo uzņēmumu. Iesniegumā arī lūgts pārbaudīt, vai Veselības ministrijas budžetā bijuši paredzēti līdzekļi citas slimnīcas sabiedrisko attiecību kampaņai. Policija informēta par iespējamiem pārkāpumiem «PR Laboratorijas» darbībās saistībā ar noslēgtiem līgumiem.

Mūrniece lūdza policiju noskaidrot, vai nodibinājums «Sabiedrība par vārda brīvību» un premjera biroja vadītāja Jurģa Liepnieka veidotā TP kampaņa plašsaziņas līdzekļos netiek finansēta no valsts budžeta, tā, iespējams, nelikumīgi šķērdējot valsts budžeta līdzekļus un novirzot tos neparedzētiem mērķiem.

Rolšteins aģentūrai LETA sacīja, ka Mūrniece «turpina izplatīt nomelnojumus un mēģina sīki atriebties par sākto tiesvedību». Pēc viņa domām, komisijas vadītāja «nodarbojas ar melno PR un izmanto administratīvo resursu tā vietā, lai nodarbotos ar likumu izstrādi». Viņš teica, ka rūpīgi sekojot notiekošajam un vācot materiālus par Mūrnieces «aktivitātēm», un pieļāva iespēju, ka tiesas dienā būs jau sakrājies vesels sējums ar materiāliem, kurus varēs izmantot tiesā. Publikācijas ar Mūrnieces izteikumiem par Rolšteinu, Liepnieku un «PR Laboratoriju» analizējot kompānijas nolīgtie juristi, sacīja Rolšteins. Pēc viņa teiktā, «uzņēmumam nodarīts kaitējums, kurš nav vēršams par labu» un no tā ciešot gan «PR Laboratorijas» darbinieki, gan klienti, kuriem notiekošais esot nepatīkams.

Mūrniece aģentūrai LETA šodien sacīja, ka acīmredzot bijis pietiekams iemesls, lai ierosinātu lietu. «Ceru, ka tiks noskaidrots, ar kādiem līdzekļiem darbojas Rolšteins un viņa «PR Laboratorija».»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu