Kā strīdas sievietes un kā — vīrieši

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Baiba Aprāne/Apollo

Tā kā vārdu krājums sievietes smadzenēs nav kāds atsevišķs īpaši «karsts punkts», sieviete precīzai vārdu nozīmei nepievērš lielu uzmanību. Viņa labāk ļausies poētiskai patvaļai un neizvairīsies lietot pārspīlējumus, lai radītu lielāku efektu. Savukārt vīrieši katru vārdu, ko saka sieviete, uztver ļoti tieši un arī atbilstoši atbild.

Ja ir izcēlies strīds, vīrietis cenšas noskaidrot sievietes izteikto vārdu nozīmi, lai uzvarētu. Palūkojieties, vai jūs pazīstat šo vārdu pārmaiņu.

Robina: Tu nekad nepiekriti tam, ko es saku.

Džons: Ko nozīmē — nekad? Attiecībā uz pēdējiem diviem jautājumiem es taču tev piekritu, vai tad ne?

Robina: Tu vienmēr nepiekriti manam viedoklim un vienmēr gribi būt tas, kuram ir taisnība!

Džons: Nav tiesa! Nav tā, ka es vienmēr tev nepiekrītu! Es piekritu tev šorīt, piekritu tev vakar un arī pagājušo sestdien atzinu, ka tev ir taisnība, tātad tu nevari teikt, ka es tev vienmēr nepiekrītu!

Robina: Tu tā saki katru reizi, kad es par to runāju!

Džons: Tie ir meli! Es tā nesaku katru reizi.

Robina: Tu man pieskaries tikai tad, kad gribi seksu!

Džons: Beidz pārspīlēt! Es tev nepieskaros tikai tad, kad...

Viņa turpina strīdu, izmantojot emocijas, lai uzvarētu, viņš turpina skaidrot viņas teikto. Strīds sasniedz kulmināciju, kad viņa atsakās runāt tālāk vai viņš aiziet prom, lai pabūtu vienatnē. Taču, lai strīds beigtos veiksmīgi, vīrietim vajadzētu saprast, ka sieviete lieto vārdus, kuru nozīme nemaz neizsaka viņas patiesās domas, tāpēc viņam nevajadzētu vārdus uztvert tieši vai censties tos skaidrot.

Piemēram, kad sieviete saka: «Ja es apsēstos blakus sievietei, kurai mugurā ir tieši tāda pati kleita kā man, es nomirtu! Nevar būt nekas sliktāks par to!» Viņa jau nedomā, ka tiešām nevar būt nekā sliktāka vai ka patiesi nomirs, bet, ja vīrietis, kura galvā nav vietas iztēlei, atbildēs: «Nē, tu nenomirsi, notiek daudz sliktākas lietas!» — sievietei tas šķitīs sarkastiski.

Tas tikai vēlreiz pierāda: ja sieviete strīdā vēlas uzvarēt, viņai jāiemācās diskutēt loģiski un vienlaikus izklāstīt tikai vienu domu. Strīda laikā sievietei nevajadzētu pāriet no viena temata uz citu — viņas raidītās bultas nesasniegs mērķi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu