Vīrietis: plati pleci, krūtis un muskuļotas rokas

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Andis Bērziņš

Turpinām runāt par vīriešu seksuālo pievilcību sieviešu acīs. [s:14369]

2. iezīme: plati pleci, krūtis un muskuļotas rokas

Vīrieša mednieka ķermeņa augšdaļa ir plata un sašaurinās gurnos, turpretī sievietes ķermenis ir šaurāks plecos un platāks gurnos. Vīrieši attīstīja šīs sava ķermeņa īpatnības, lai spētu lielos attālumos pārnēsāt smagus ieročus un pārnest mājās medījumu.

Plati pleci ir vīrišķības pazīme, ko dažkārt atdarina sievietes, kas vēlas aizstāvēt sevi. Lai to izdarītu, viņas uzliek rokas uz gurniem, lai pleci izskatītos platāki un viņas iegūtu vairāk telpas. Sievietes, kas biznesā valkā apģērbu ar plecu polsteriem, tiek uzskatītas par pašpārliecinātākām — tādu pašu statusu vīriešiem piedod uzpleči.

Vīrieša krūškurvis attīstījās tā, lai varētu ietilpināt lielas plaušas, kas ļautu viņiem efektīvāk izmantot skābekli, kas nepieciešams elpošanai skriešanas un pakaļdzīšanās laikā. Jo platākas krūtis, jo lielāku respektu un spēku vīrietis iedvesa. Guvuši panākumus, arī mūsdienu vīrieši izgāž krūtis, un pusaugu zēni labi attīstītu ķermeņa augšdaļu joprojām saista ar vīrišķību.

Vīriešiem ir garāki apakšdelmi nekā sievietēm, un tas ļauj viņiem būt labākiem tēmētājiem un metējiem un tātad labākiem apgādniekiem.

Spalvainas paduses vienmēr ir bijušas izteiktas vīrišķības pazīme. Padušu apspalvojums aiztur sviedru dziedzeru aromātu, un feromons (bioloģiski aktīva viela, ko dzīvnieki izdala apkārtējā vidē un kas ietekme citu tās pašas dzīvnieku sugas indivīdu izturēšanos vai fizioloģisko stāvokli) ar muskusa smaržu seksuāli iedarbojas uz sievietes smadzenēm. Tas pats notiek ar krūšu un kājstarpes apmatojumu.

Sievieti noteikti piesaista labi veidota vīrieša ķermeņa augšdaļa, bet vismazāk viņai patīk muskuļu kalna izskats, jo šķiet, ka tādu vīrieti daudz vairāk interesē nevis viņas, bet paša skaistums. Samērīgs, veselīgs izskats piesaista sievieti, bet Arnolda Švarcenegera tips atbaida.

Arī vīriešu krūtīm ir sievišķie barošanas aizmetņi — krūtsgaliņi un krūšu dziedzeri. Tas ir tāpēc, ka «pamatšablons» cilvēciskai būtnei pēc uzbūves ir sievišķas dabas, un ar krūtsgaliņiem un krūšu dziedzeriem piedzimst ikviens — arī vīriešu dzimuma mazulis. Vīriešu krūtsgali ir pazīme, kas zemu kotējas pievilcības skalā, bet ieņem zināmu lomu seksa rotaļās. Un ir fiksēti tūkstošiem gadījumu, kad vīrieši ārkārtas gadījumos ir bijuši spējīgi ražot pienu bērna barošanai, piemēram, bada apstākļos, kāds valdīja koncentrācijas nometnēs Otrā pasaules kara laikā. Jo vīriešiem joprojām ir piena dziedzeru aizmetņi.

Viens no katriem 50 cilvēkiem, kam diagnosticēts krūts vēzis, ir vīrietis, un vīrieši nomirst daudz agrāk nekā sievietes. Par to var reti dzirdēt, tāpēc ka vīriešus ar diagnozi — krūts vēzis parasti mulsina tāda tradicionāli sievišķa slimība un viņi par to nerunā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu