Otrs bagātākais cilvēks pasaulē apprec latvieti

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: newsru.com

Pēc 20 gadu ilgām pastāvīgām attiecībām ASV miljardieris Vorens Bafets savā 76. dzimšanas dienā pagājušajā nedēļā apprecējis latvieti Astrīdu Menku.

Patlaban Bafets ir atzīts par otru bagātāko cilvēku pasaulē — kopš 1965. gada viņš vada apdrošināšanas un investīciju kompāniju «Berkshire Hathaway Inc.». Bafeta kapitāls tiek lēsts ap 44 miljardiem dolāru, kas tikai nedaudz — par 2,5 miljardiem — atpaliek no Bila Geitsa bagātības.

Interesanti, ja biznesā Bafets vienmēr ir ievērojis klasiskas vērtības — uzkrājumus un centīgu darbu, personīgajā dzīvē finansists nav tik stingrs, kaut arī ir diezgan pastāvīgs un noturīgs savos lēmumos.

Apdomīgais un taupīgais amerikāņu miljardieris, gatavojoties savai 76. dzimšanas dienai, nolēma apprecēt savu ilggadējo draudzeni — 60 gadu veco imigranti no Latvijas Astrīdu. Šīs Bafetam nav pirmās laulības — 1952. gadā Vorens salaulājās ar Sūzenu Tomsoni Bafetu. Lai arī septiņdesmito gadu beigās sieva Bafetu pameta, viņu laulība netika šķirta līdz pat Sūzenas nāvei 2004. gadā. Pēc Bafetu meitas, arī Sūzenas, vārdiem, viņas māte negribēja, lai viņu uztver kā veiksmīga un pazīstama biznesmeņa sievu. Tieši Sūzena Tomsone Bafeta bijusi tā, kas iepazīstinājusi Vorenu ar Astrīdu. Viņa arī vienmēr ir atbalstījusi sava vīra un latvietes attiecības, kā arī uzturējusi ar abiem labas attiecības.

Īsi pirms savas nāves Bafeta kundze kādā intervijā par Astrīdu Menku stāstīja: «Viņa ļoti rūpējas par Vorenu, un viņš to novērtē. Arī es to augstu vērtēju. Viņa ir brīnišķīgs cilvēks.» «Astrīda un mana māte bija ļoti tuvas. Viņas patiešām viena otru mīlēja,» stāsta Bafeta meita.

«Viņiem bija ļoti neparastas attiecības. Tik labas un sarežģītas vienlaikus. Visiem trijiem,» stāsta sens miljardiera draugs Sedriks Hārtmens. «Mēs visi vienlaikus iepazināmies ar Astrīdu. Viņa parādījās pilsētā, un nebija iespējams viņu nepamanīt. Viņa lieliski izskatījās, un viņai bija savs stils — viņu pamanītu jebkur.» Pēc Bafeta biogrāfijas autora vārdiem, pēc Bafetu iepazīšanās ar Astrīdu, ģimenes draugi bieži saņēmuši ielūgumus, kurus parakstījuši «Vorens, Sjūzija un Astrīda».

Oficiāli Bafeti savu laulību nešķīra līdz pat Sūzenas nāvei 2004. gadā. Visus 20 gadus, kopš viņa atstāja ģimeni, Bafetam līdzās bija Astrīda Menka. Zīmīgi, ka, neņemot vērā Bafeta neticamo bagātību, Astrīda un Vorens vienmēr dzīvojuši pieticīgi — pusdienojuši lētos restorānos un iepirkušies mazumtirdzniecības veikalu tīklos.

Pēc Sūzenas nāves lielu daļu sava kapitāla Vorens nolēma ziedot Bila un Melindas Geitsu labdarības fondam. Sākotnēji Bafets vēlējās naudu atstāt savas sievas labdarības fondam, tomēr pēc viņas nāves savu lēmumu mainīja.

«Viņa visus šos gadus ir pavadījusi kopā ar manu tēvu. Esmu viņai ļoti pateicīga. Astrīda viņu mīl un rūpējas. Pat, ja tēvam nebūtu ne centa, viņa paliktu ar viņu kopā,» stāsta Bafeta meita.

Laulību ceremonija bijusi pieticīga un bez liekas greznības. Finansists pats izvēlējies gredzenus «Borsheim's Fine Jewelry» veikalā, kas ietilpst viņa «Berkshire Hathaway» megaholdingā. Pēc Bafeta meitas vārdiem, iegādājoties laulību gredzenu, Vorens izmantojis darbinieku atlaidi. 15 minūtes ilgā ceremonija norisinājās Bafeta meitas mājās, un tajā piedalījās tikai līgavas māsa un Bafeta meita. Abi miljardiera dēli tajā laikā neatradās ASV. Pēc svinīgās daļas jaunlaulātie devās uz vietējo zivju restorāniņu, lai romantiski nosvinētu kāzas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu