«Arsenāls» senioriem dāvina divas lieliskas filmas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

25. septembrī visi pensionāri tiek mīļi aicināti uz Rīgas Kongresu nama Lielo zāli, kur, pie ieejas zālē uzrādot pensionāra apliecību, būs iespēja noskatīties divas lieliskas filmas.

«Smilšu nams» (Brazīlija) plkst. 12.30

Triju paaudžu sieviešu ģimenes sāga aizsākas 1910. gadā, kad Vasko atved savu jauno sievu un viņas māti sev līdzi uz smilšu klajumiem Brazīlijas ziemeļos. Turpmākos 59 gadus Aurea, kas svešumā nonākusi, vienīgi sekojot vīra pārdrošajam sapnim, pavada, cerot uz drīzu glābiņu no neauglīgā apvidus un vientulības. Taču viņas liktenis ir nepielūdzams. Laikam ritot, sievietes tuksnesīgajos klajumos izdzīvo visplašāko emociju gammu — no pilnīgas laimes līdz dziļākajam izmisumam.

Galvenajās lomās pirmoreiz tiekas māte un meita — Brazīlijas populārākās kinoaktrises Fernanda Montenegru un Fernanda Torresa.

«Svētā sirds» (Itālija) plkst. 15.00

Režisora Ferzana Ozpeteka filmu varoņi arvien atrodas harmonijas — gan iekšējās, gan ārējās — meklējumos.

Aukstasinīgā un apskaužami veiksmīgā darījumu sieviete Irēne pēc divu draugu pašnāvībām ir spiesta pārvērtēt līdzšinējo dzīvi un izprast savu dziļāko būtību. Atgriežoties ģimenes mājā Romā, viņa pamazām sāk izzināt savas mātes dzīves noslēpumaino pusi un nejauši sastopas ar mazo kabatzagli Beniju. Irēnei rodas izdevība sākt visu no jauna un pievērsties savam dzīves aicinājumam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu