«Google» pārņem videofailu apmaiņas portālu «YouTube»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Google

ASV interneta meklēšanas sistēmas kompānija «Google» par 1,65 miljardiem dolāru akcijās pārņems videofailu apmaiņas portālu «YouTube», teikts pirmdien izplatītajā «Google» paziņojumā.

««YouTube» komanda ir izveidojusi lielisku spēcīgu platformu, kas palīdzēs īstenot «Google» misiju, proti, organizēt pasaules informācijas plūsmu, padarot to plaši pieejamu un lietderīgu. Kopā mēs varētu piedāvāt lietotājiem aizraujošus mediju izklaides pakalpojumus,» norādīja «Google» vadītājs Ēriks Šmits.

«Mūsu portāls ir ievērojami mainījis cilvēku uzskatus par medijiem un radījis jaunu videofailu lietošanas kultūru. Apvienojoties ar «Google», mēs plānojam gūt labumu no viņu pasaules mēroga darbības un augsti attīstītām tehnoloģijām. Tādā veidā lietotājiem mēs varētu piedāvāt saistošas izklaides iespējas, bet mūsu partneriem radīt jaunas attīstības iespējas,» pavēstīja Čads Hērlijs, kas ir viens no «YouTube» dibinātājiem.

Pēc darījuma īstenošanas «YouTube» turpinās strādāt kā neatkarīgs uzņēmums, norādīja «Google» pārstāvji. Paredzams, ka visi 65 «YouTube» darbinieki turpinās strādāt kompānijas labā.

Analītiķi norāda, ka, pārņemot «YouTube», «Google» radīsies iespēja gūt lielāku peļņu no reklāmas internetā. «YouTube» varētu sekmēt «Google» iekļūšanu video failu apmaiņas tirgū, jo līdzīgs «Google» projekts nebija veiksmīgs.

«YouTube» izveidots 2005. gada februārī. Patlaban tas ir viens no pasaules populārākajiem interneta portāliem, kurā var apskatīties aptuveni simt miljonu videofailu. Katru mēnesi portālu apmeklē aptuveni 72 miljoni cilvēku.

Kā ziņots, «Google» tīrā peļņa šā gada otrajā ceturksnī vairāk nekā dubultojusies — līdz 721,1 miljonam dolāru (402,4 miljoniem latu), salīdzinot ar 342,8 miljoniem dolāru (191,3 miljoniem latu) pagājušā gada attiecīgajā laika periodā.

«Google» apgrozījums otrajā ceturksnī palielinājās par 77% — līdz 2,46 miljardiem dolāru (1,4 miljardiem latu).

Peļņas pieaugumu kompānijas pārstāvji galvenokārt skaidroja ar to, ka otrajā ceturksnī turpināja palielināties «Google» tirgus daļa pret galvenajiem konkurentiem: «Yahoo», «eBay» un «Microsoft».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu